İstanbul'da kol kola giren CHP ve HDP'liler Elazığ'da birbirine girdi

İstanbul Maltepe'de düzenlenen 1 Mayıs etkinliklerinde kola kola girerek 1 Mayıs kutalamaları yapan CHP ve HDP'liler Elazığ'da birbirine girdi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da kol kola giren CHP ve HDP'liler Elazığ'da birbirine girdi

İstanbul'daki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının adresi Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda, konuşmaların ardından şiirler okundu, şarkılar söylendi.

Maltepe Sahil Etkinlik Alanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, mayısın emek, mücadele, dayanışma anlamına geldiğini belirterek, "O nedenle 1 Mayıs Kemal Türkler'dir, Abdullah Baştürk'tür. 1977'de, 1989'da, 1996'da yitirdiğimiz canlarımızdır. 1 Mayıs, Gezi'de, haziran isyanında toprağa verdiğimiz evlatlarımızdır, 1 Mayıs meydandır, 1 Mayıs Taksim'dir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren Çerkezoğlu, "Bu 1 Mayıs, emekle yoğrulmuş umutlu bir başlangıcın işaret fişeği olmuştur. Bu meydandaki ve Türkiye'nin her yanındaki tablo, 24 Haziran'a kadar, 24 Haziran günü ve elbetteki 24 Haziran'dan sonra da devam edecek bir mücadelenin, emeğin değerleriyle örgütlemenin fotoğrafıdır, onun iddiasıdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sahneye çağrılan tiyatro oyuncuları Genco Erkal ve Rutkay Aziz, şiirler okudu. Sanatçılar Rewşan Çeliker ve Erdal Güney ise müzik dinletisi sundu.

Bu arada, konuşmalardan önce DİSK Korosu'na katılan sivil toplum kuruluşu ve sendika temsilcileri hep birlikte "enternasyonel" marşını seslendirdi.

Koroya, CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Dursun Çiçek, Didem Engin, Gülay Yedekçi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve eski HDP milletvekili Rıdvan Turan'ın da yer aldığı koroda, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a ait, "Selahattin Demirtaş aramızda" yazılı bir fotoğraf da tutuldu.

ELAZIĞ'DA BİRBİRLERİNE GİRDİLER

Elazığ’da ise 1 Mayıs kutlamalarında HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir’in CHP’yi eleştirmesinin ardından kutlama alanında gerginlik çıktı, ardından CHP’liler alanı terk etti. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Elazığ Şubesi tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı kapsamında etkinlik düzenlendi. Perşembe Pazar alanında düzenlenen 1 Mayıs etkinliğine HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir ve KESK’e bağlı sendikaların yanı sıra CHP’liler de katıldı. Konuşmaların ardından kürsüye HDP’li Milletvekili Ziya Pir çıktı. Pir’in konuştuğu sırada CHP’liler ‘Hak hukuk adalet’ sloganı attı. Pir sloganın üzerine "Elazığ’daki CHP tabanı hala hak, hukuk, adalet diyor. Buna samimiyetiyle inanıyor, sizi kutluyorum" dedi. 

Pir’in diğer konuşmalarında da CHP’yi eleştirmesi üzerine alanda bulunan CHP’liler tepki gösterdi. Kısa süre çıkan kargaşa ve gerginliğin ardından CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan ve partililer alanı terk etti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Elazığ İl Başkanı Zeki Kaplan, “Burası 1 Mayıs’tır. Emekçinin ve ezilenin bayramıdır. Hedef hak, hukuk ve adalet özleminin dile getirilmesidir. Burada hedef CHP’ye laf söylemek ve hakaret etmek değildir. 1 Mayıs bayramı sevinçle kutlanmalı” dedi. 

Yorumlar