İstanbul'da FETÖ bölge sorumluları tutuklandı

İstanbul'da FETÖ'nün darbe girişimini planladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 şüpheliden, bölge sorumlusu oldukları öne sürülen 4'ü tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da FETÖ bölge sorumluları tutuklandı
İstanbul'da yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliden, bölge sorumlusu oldukları öne sürülen 4'ü tutuklandı.

Bir istihbaratı değerlendiren Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geçen hafta düzenlediği operasyonda, FETÖ'ye ait olduğu hücre evini boşaltarak, Fetullah Gülen'in kitaplarını çöpe atan bölge sorumlusu gözaltına alındı.

Şüpheliye ait cep telefonunda, bazı örgüt elemanları arasında haberleşmeyi sağlayan şifreli mesajlaşma programının yüklü olduğu tespit edildi. Bu programdan kendisini bölge sorumlusu gibi tanıtarak, örgütün bölge finans sorumlusuyla mesajlaşan polis, cami avlusunda buluşmak üzere randevu verdi. Camiye gelen finans sorumlusu da yakalandı.

Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda 2 adrese daha operasyon düzenleyen ekipler, 2 örgüt yöneticisi ile Özbekistan uyruklu 3 öğrenciyi gözaltına aldı.

Zanlıların adreslerinde yapılan aramada, 3 cep telefonu, 2 dizüstü bilgisayar, çok sayıda şifrelenmiş dijital malzeme ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Şifreli mesajlaşma programı çözüldü

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli bilişim uzmanı polislerin incelediği terör örgütü üyelerinin cep telefonlarında, özel bir şifreleme mesajlaşma programının yüklü olduğu tespit edildi.

Bu programdaki yazışmalarda, FETÖ üyelerinin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bile çalışmaya devam ettikleri, "ABD ve AB'deki abiler, şu anda yoğun bir şekilde lobi faaliyetleri yürütüyor. Hizmet ve hoca efendi medya gündeminden hiç düşmüyor", "Deşifre olmayanlar devlet kadrolarına sızmaya devam etsin" şeklinde mesajların bulunduğu bildirildi.

Mesajlarda, "Boşalan devlet kadrolarına memur alımı için sistematik olarak deşifre olmamış FETÖ elemanları üzerinden devam edin, başvuru için yönlendirin. Bu elemanların, TC numarası, ad, soyad ve telefon numaralarını bizlere ulaştırın. Değerlendirme notlarıyla müracaat formları hazırlayın. Deşifre olanlar ve olmayanların, ayrıca deşifre olmayanlardan ulaşılan ve ulaşılamayanların sayıları ile bilgilerini bize iletin. Kadrolar için başvuruda bulunanlar, hizmetle alakası olmayan siyasileri kendilerinden habersiz olarak referans yazsınlar." cümlelerinin yer aldığı kaydedildi.

Örgüt üyelerinin ayrı bir mesajlaşma programından da kod isim kullanarak aileleriyle görüştüğü öne sürüldü.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden bölge sorumlusu oldukları öne sürülen 4'ü tutuklanırken, Özbekistanlı 3 öğrenci adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.
 

Yorumlar