İstanbul'da düşen uçak özel bir jet çıktı VIDEO

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan uçak acil iniş için geri dönerken düştü. Acil iniş yapmak üzere olan uçak aniden alev alarak pist dışına düştü. Olay yerinden alevler yükseldi. Uçak kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Uçakta bulunan 4 kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Düşen uçağın özel bir şirkete ait özel jet çıktı. Uçağın düşmesinden sonra Atatürk Havalimanı'nda uçuşlar kısa süreliğine aksadı. Öte yandan uçağın pilotunun öldüğü yönünde iddialar var ancak bu bilgi henüz teyit edilemedi.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'da düşen uçak özel bir jet çıktı VIDEO

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi sınırlarında bulunan Atatürk Havalimanı'nda akşam saat 21.20'de özel bir jet henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Uçakta bulunan yolculardan 4'ü yaralı olarak kurtuldu. İddiaya göre uçak KKTC'ye gitmek üzere Atatürk Havalimanından havalandı. Havalandıktan kısa süre sonra teknik bir arıza nedeniyle acil iniş için geri döndü. Ancak acil iniş yapmak isterken havalimanının hemen yanına düşen uçak anında alev topuna dönerek yanmaya başladı. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Uçakta çıkan yangın itfaiye ekipleir tarafından kısa sürede söndürüldü. 

Olay sonrasında Atatürk Havalimanında uçak düşmesi sonrası bütün uçuşlar iptal edildi daha sonra uçuşlar yeniden normale döndü. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri düşen özel jetin Sanko Holding'e ait olduğunu belirtti. 

HAVALİMANI UÇUŞ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Uçağın düşmesi sonrası Atatürk Havalimanında bütün uçuşlar iptal edildi. Çıkan yangın nedeniyle havalimanının etrafı dumanlarla kaplandı. Yangın söndürüldükten sonra uçuşlar normale döndü. 

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Uçağın düştüğü alana sevk edilen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. 

4 YARALI

Uçakta bulunanların sayısı ve sağlık durumlarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre uçakta 2 pilot, bir hostes ve bir yolcu olmak üzere 4 kişi bulunuyordu, dördü de yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralıların kimlikleri ise henüz bilinmiyor. 

PİLOT ÖLDÜ İDDİASI

İddiaya göre uçağın pilotu hayatını kaybetti, ancak ölüm haberi hünez teyit edilmedi. 

DÜŞEN UÇAĞIN KİMLİĞİ

Düşen uçağın Eurojet'e ait TC Kon isimli özel jet olduğu öğrenildi. İşte düşen o uçak: 

İşte olay yerinden ilk görüntüler: 

UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ

Ulaştırma Bakanlığı, Atatürk  Havalimanı'nda düşen uçakla ilgili bilgiyi basın mensuplarıyla paylaştı. Bakanlığın açıklamasına göre Sanko Holding'e ait TC Kon isimli uçak iniş sırasında tekerleklerinin yanması nedeniyle kaza meydana geldi. Kazada ilk belirlemelere 4 kişi yaralandı. Yaralılardan sadece birinin durumunun ağır olduğu belirtiliyor. 

Bakanlık, uçuşların ise yeniden normale döndüğünü açıkladı. 

Ayrıntılar geliyor

Yorumlar