İstanbul, Bursa, İzmir körfez geçişinin İstanbul-Bursa etabı 2015’te açılacak

Bursa’da ulaşımdan sağlığa, eğitimden tarıma 501 projenin devam ettiğini belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Ulaştırmada özellikle İstanbul, Bursa, İzmir otoyolu sorunsuz devam ediyor. Sadece Bursa il sınırları içinde bu projenin...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul, Bursa, İzmir körfez geçişinin İstanbul-Bursa etabı 2015’te açılacak

Bursa’da ulaşımdan sağlığa, eğitimden tarıma 501 projenin devam ettiğini belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Ulaştırmada özellikle İstanbul, Bursa, İzmir otoyolu sorunsuz devam ediyor. Sadece Bursa il sınırları içinde bu projenin bu zamana kadar ödenmiş kamulaştırma bedeli olarak 273 milyon TL sadece kamulaştırma parası olarak ödenmiş. İzmit Körfez geçişi köprüsünün de ayakları suyun üzerinde yükselmeye başladı. Hedef, 2015’in sonunda inşallah Bursa’ya kadar olan kısmını, İstanbul-Bursa etabını açmak.” dedi.

Bursa İl Koordinasyon Kurul Toplantısı, Çarşamba valilik binasında Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda tamamlanan, devam eden ve planlanan projeler ele alınarak yaşanan aksaklıklar masaya yatırıldı. Bursa’da ulaşımdan sağlığa, eğitimden tarıma 501 projenin devam ettiğini belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Ulaştırmada özellikle İstanbul, Bursa, İzmir otoyolu sorunsuz devam ediyor. Sadece Bursa il sınırları içinde bu projenin bu zamana kadar ödenmiş kamulaştırma bedeli olarak 273 milyon TL sadece kamulaştırma parası olarak ödenmiş. İzmit Körfez geçişi köprüsünün de ayakları suyun üzerinde yükselmeye başladı. Hedef, 2015’in sonunda inşallah Bursa’ya kadar olan kısmını, İstanbul-Bursa etabını açmak.” diye konuştu.

BURSA’DA DEVAM EDEN 501 PROJENİN 60’I TAMAMLANDI

Bursa genelinde uygulanan proje sayısının 501 olduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, “Bunun 60 tanesi tamamlandı. Devam eden proje sayısı 329, başlama ve proje aşamasında olan ise 112 proje var. 2014 yılı toplam ödeneği ise 1 milyar 346 milyon TL. Şu ana kadar bu 1 milyar 346 milyon liranın 704 milyonunu harcamış durumdayız.” diye ifade etti.

Kentte devam eden önemli projeler olduğunun altını çizen Karaloğlu, ulaşım ve sağlık başta olmak üzere, eğitim, tarım ve sulama gibi bir çok konuda çalışmaların devam ettiğini anlattı.

İSTANBUL-BURSA-İZMİR OTOYOLUNUN İSTANBUL-BURSA ETABI 2015’İN SONUNDA AÇILIYOR

Ulaştırmada özellikle İstanbul, Bursa, İzmir otoyolunun sorunsuz devam ettiğini belirten Karaloğlu, şu bilgileri verdi: “Sadece Bursa il sınırları içinde bu projenin bu zamana kadar ödenmiş kamulaştırma bedeli olarak 273 milyon TL sadece kamulaştırma parası olarak ödenmiş. İzmit Körfez geçişi köprüsünün de ayakları suyun üzerinde yükselmeye başladı. Hedef, 2015’in sonunda inşallah Bursa’ya kadar olan kısmını, İstanbul-Bursa etabını açmak.”

Ayrıca, kent için ikinci önemli ulaştırma projesi olan ve Bursa’yı İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Konya’ya bağlayacak olan hızlı tren projesinin şu anda Bursa Yenişehir etabı ile devam ettiğini anlatan Vali Karaloğlu, “Şu ana kadar 487 milyon lira bu proje için harcama yapılmış ve bunun da ikinci kısmının ihale çalışmaları devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nün yürüttüğü kara yolları çalışmalarının da devam ettiğine değinen Vali Münir Karaloğlu, sıkıntı yaşanan Yenişehir-Bilecik hattının ise ağustos ayında yeniden ihalesini yaparak, duble yol olarak Yenişehir’in Bilecik’e bağlanmasının hedeflendiğini söyledi. Eğitimde de çalışmalara devam edildiğini anlatan Karaloğlu, büyük kısmını yeni sezona yetiştirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Diğer yandan, sağlıkta ise 12 projenin yürütüldüğünü anlatan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Sağlıkta Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bayramdan sonra, 31 Temmuz'da hasta kabulüne başlayacak. Bu hastane Türkiye’nin önemli hastanelerinden biri olup, bölgeye de hizmet verecek.” Valisi Münir Karaloğlu, daha sonra kurum müdürlerine tek tek söz vererek çalışmaların ne aşamada olduğunu dinledi. Ayrıca bazı projelerde yaşanan sıkıntıları da ele alan Karaloğlu, kurum müdürlerinden sıkıntılarla ilgili bilgi alıp çözülmesi için direktifler verdi.

CİHAN

Yorumlar