İstanbul Başkonsolosluğu önünde polis müdahalesi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Beşiktaş’taki İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde çok sayıda vatandaş toplandı. Program bitiminde konsolosluğun bulunduğu plazaya taş atan ve bariyerleri aşarak...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Başkonsolosluğu önünde polis müdahalesi

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Beşiktaş’taki İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde çok sayıda vatandaş toplandı. Program bitiminde konsolosluğun bulunduğu plazaya taş atan ve bariyerleri aşarak içeri girmeye çalışan gruba polis müdahale etti. Grup, TOMA’dan sıkılan tazyikli suyla dağıtıldı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşları İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı’nın organizasyonuyla İsrail’in Gazze’ye yönelik kara, deniz ve havadan yürüttüğü saldırıları protesto etmek amacıyla gece saatlerinde Levent’teki İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Eyleme, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın yanı sıra sanatçılar Şafak Sezer ve Murat Kekilli de katıldı. Bülent Yıldırım ve diğer sivil toplum kuruluşu temsilcileri konsolosluk önünde toplanan kalabalığa hitap ederek Gazze’deki katliamları kınadı. İsrail’i protesto etmek amacıyla bir araya gelen gruplar arasında zaman zaman kavga çıktı. Kavgayı araya giren sivil polisler ve vatandaşlar ayırdı.

İHH’nın düzenlediği program bitmek üzereyken kalabalık arasından bazı şahıslar, konsolosluğun bulunduğu binayı taşlamaya başladı. Bazı şahıslar da bariyerleri aşarak içeri girmeye çalıştı. Taşkınlık üzerine polis gruba TOMA’dan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Atılan taşın gözüne isabet etmesiyle bir polis memuru da yaralandı. Yaralı polise ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. Polis taş atan ve içeri girmeye çalışan bazı şahısları gözaltına aldı. Motosiklet ve otomobillerle gelen bir grup da plazalara doğru havai fişek attı. Bazı şahısların da plazaya doğru torpil attığı görüldü.

Polis müdahalesinin ardından grup dağıldı. Çevik kuvvet ekiplerinin konsolosluk çevresindeki güvenlik önlemi devam ediyor.

CİHAN

Yorumlar