İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Derneği açıldı

İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Derneği açıldı

İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği törenle açıldı.
İstanbul Bayrampaşa-Terazidere Mahallesi'nde bulunan derneğin açılışına Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı H.Kaya Aşçı, İstanbul Bayrampaşa Bafralılar Derneği Başkanı Mustafa Hacıoğlu, İstanbul Bafraspor Kulübü Başkanı Aydın Dursun ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan İstanbul Bafra Yakıntaş Köylüleri Derneği Başkanı Necati Karagöz, gurbetteki Bafralıları ve kendi köylüleri olan Yakıntaşlıları tek çatı altında toplamak istediklerini belirterek,"Yıllardır bu Terazidere mevkiinde hem esnaf hem de ikamet ettiğimiz için iyi günde ve kötü günde de hep bir arada olmak istemiştik. Bu derneği kurma fikride böylece kendiliğinden oluştu." dedi.

Samkon Genel Başkanı H.Kaya Aşçı'da, konfederasyona bağlı bu tür derneklerin çok olmasının İstanbul'da bulunan Samsunluların her alanda iddialı olması anlamına gelidğini belirtti.

Açılışa katılan yaklaşık bin 500 kişiye Bafra yöresine ait su böreği, tatlı, Bafra pirincinden yapılma pilav, Bafra’nın yöresel kıymalı pidesi, Bafra yaprak sarma, Bafra nokulu ikram edildi. CİHAN

Yorumlar