'İşsizlikten yakınanlar, sıfır faizle iş yeri kurmaya yanaşmıyor'

Bolvadin Ticaret Odası Başkanı Murat Tabak, günümüzde insanların işsizlikten yakınırken, iş kurmak için verilen sıfır faizli desteklere kimsenin ilgi göstermediğini söyledi. Tabak, bunun en son örneğini KOSGEB desteklerinden faydalanmak...

Google Haberlere Abone ol
'İşsizlikten yakınanlar, sıfır faizle iş yeri kurmaya yanaşmıyor'

Bolvadin Ticaret Odası Başkanı Murat Tabak, günümüzde insanların işsizlikten yakınırken, iş kurmak için verilen sıfır faizli desteklere kimsenin ilgi göstermediğini söyledi. Tabak, bunun en son örneğini KOSGEB desteklerinden faydalanmak için düzenledikleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitim kurslarında gördüklerini söyledi. Kurslar sonucunda 90 kişinin sertifika alarak destek almaya hak kazandığını belirten Tabak, ancak 3 kişinin sıfır faizli iş desteklerinden faydalanmak için başvurduğunu belirtti. Tabak, KOSGEB'e 90 proje sunulması halinde ilçede toplam 2,7 milyon liralık destek sağlanacağını bununda istihdama ve ekonomiye yansıyacağını kaydetti.

Tabak, “Bu sertifikayla işyeri kuracak kişiler proje hazırlayıp, proje onayından sonra karşılıksız 30 bin lira KOSGEB destekli hibe alacaklar. Kurulan bu şirket yatırım yapmak istiyorsa ayrıca 2 yıl ödemesiz sıfır faizli 70 bin lira kredi kullanma imkanı olacaktır. Bu destekten bu zamana kadar 3 kişi yararlandı. Zücaciye, lastik satış ve tamir yeteri, sucuk ve et satış mağazası açtılar.” dedi.

Bu zamana kadar düzenledikleri kurslarda 90 sertifika dağıtılmasına rağmen destek alabilen ve iş kuran kişi sayısının çok az olduğunu ifade eden Tabak, bu sertifikayı alan kişilerin bu temelin üzerine bina yapmadıklarını kaydetti. Başka şehirlerde bu KOSGEB girişimcilik eğitimine çok ilgi olduğunu ve Ticaret odalarının bu kursa girecekleri kura ile belirlediğini ifade eden Tabak, 90 girişimcinin projesini KOSGEB’e sunar ve kabul edilirse Bolvadin’e toplamda 2,7 milyon lira karşılıksız destek sağlanacağını dile getirdi. Tabak, projelerin büyüklüğüne göre bu rakamların daha da artacağını anlattı.

Murat Tabak, girişimcilik eğitimi almış ve sertifikaya hak kazanmış kişilerin vakit geçmeden, destekler sona ermeden projelerini hazırlamalarını istedi.

CİHAN

Yorumlar