İşsizliğe çözüm için bir araya geldiler

İşsizliğe çözüm ulaştırmak için yapılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları yan yana geldi. Günümüzün en önemli sorunu haline gelen işsizliğe çözüm üretmek...

Google Haberlere Abone ol
İşsizliğe çözüm için bir araya geldiler

İşsizliğe çözüm ulaştırmak için yapılan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları yan yana geldi.

Günümüzün en önemli sorunu haline gelen işsizliğe çözüm üretmek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı-Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığı-Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü (ETÖGM), Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafları olduğu UMEM projesi ortaya konulduğu belirtildi.

Çalışma ve İş Kurumu Kırşehir İl Müdürü Ömer Faruk Akyol, UMEM projesinin tanıtımını yaparak; Öncelikli olarak sadece sanayi sektörünün ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflendiğini dile getirdi. UMEM projesinin çerçevesinin genişletilerek hizmet ve tarım sektörlerine uygulanacağını belirten İŞKUR İl Müdürü Akyol, yenilenen protokolle sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde mesleki eğitim kursları açılabileceğini, kurslarda başarılı olan kursiyerleri istihdam eden firmaların belirtilen teşviklerden faydalanacağını söyledi.

Akyol, “18-29 yaş arası erkekler ve yaşa bakılmaksızın kadınları istihdam eden firmalar için 4,5 yıla varan, 30 yaş üzerindeki erkekleri istihdam eden firmalar için 3,5 yıla varan süreyle sigorta primi işveren payı ödemeleri İŞKUR tarafından karşılanacak. Kursa katılan kursiyerlere teorik ve işbaşı eğitim süresince günlük 25 TL alacak, kursiyerlere kurs süresince Genel Sağlık Sigortası, İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Primleri İŞKUR tarafından karşılanacağını, tüm şahıs firmaları ve 1 çalışanı olan şirketlerde UMEM Projesi’10 projesinden eleman temin edebilecektir. Ayrıca isteyen firmalar İŞKUR kayıtlarından bulunan kişileri direkt istihdam edebilecektir.” diye konuştu.

    Kırşehir Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kırşehir TSO, Kırşehir Ticaret Borsası ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri Kırşehir Ticaret Odası'nda bir araya gelerek proje kapsamında işverenlerin nitelikli personel ihtiyacını karşılayabilmek, iş arayanların çalışabileceği iş ortamları oluşturabilmek ve mesleği olmayan işsizlerimizin de meslek sahibi olarak iş bulmalarını kolaylaştırma adına eylem planına desteklediklerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar