İsrailli Diplomatlar: Yemen Krizinin Altında İran Var

Yemen'deki Şii Husilere yönelik düzenlenen operasyon tüm dünyada geniş yankı uyandırırken şimdiye kadar 65 sivil öldü. İsrailli diplomatlar ise krizin altında İran'ın parmağının olduğunu söylüyorlar.

Google Haberlere Abone ol
İsrailli Diplomatlar: Yemen Krizinin Altında İran Var

Cumhurbaşkanı Hadi'nin çağrısına cevap verici Suudi Arabistan, Yemen'e yönelik askeri operasyon başlattı. Obama, 10 ülkenin katıldığı ve 'Kararlılık Fırtınası' ismi verilen operasyona lojistik destek talimatı verdi. Husiler karşı koyma yemini ederken, 65'den çok sivilin öldüğü, en az 20 insanın de yaralandığı belirtiliyor. Operasyona ait İsrailli diplomatlar krizin altında İran'ın parmağının olduğunu söylüyor. Öte yandan bölgeden yapılan izahatlarda Şii Husilerin tek dezavantajının havadan destek görememeleri şekilde gösteriliyor. Bu noktada İran'ın Husilere direk hava desteği veremeyeceği, lakin lojistik destekte bulunabileceği de gelen bilgiler arasında.

'KARA OPERASYONU GEREKEBİLİR'

İsmini izahatyan bir güvenlik kaynağı Reuters'a yaptığı izahatda, 'Yemen'de düzeni sağlamak için kara operasyonu gerekebilir' dedi. Bu arada Suudi Arabistan ülkenin güneyindeki havaalanlarında bütün iç ve hariç uçuşları durdurma kararı aldı.

BÜYÜK LİMANLAR KAPATILDI

Reuters'ın mahalli kaynaklardan aldığı bilgiye göre; Yemen'de çatışmalar nedeni ile kocaman limanlar kapatıldı. Suudi Arabistan ve bölge müttefikleri, TSİ 01.00'de Yemen'e yönelik askeri operasyon başlattı. Operasyonda İran destekli Şii Husilerin denetimindeki başkent Sana havadan bombalandı. Müttefikler Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Sudan, Fas, Pakistan, Mısır ve Ürdün'den oluşuyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar