İsrail'in katliamları İzmir'de de protesto edildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmir Şube başkanlığı, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamları protesto ederek Müslümanlar için dua etti.Konak Meydanı'ndaki Yalı Camisi önünde cuma namazından sonra toplanan AGD üyesi grup, ellerinde...

Google Haberlere Abone ol
İsrail'in katliamları İzmir'de de protesto edildi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmir Şube başkanlığı, İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamları protesto ederek Müslümanlar için dua etti.

Konak Meydanı'ndaki Yalı Camisi önünde cuma namazından sonra toplanan AGD üyesi grup, ellerinde Filistin bayrakları taşıyarak, şehit olan Gazzeliler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Grup adına basın açıklaması yapan İzmir Şube Başkanı Safa Narlı, İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında Müslümanlara yönelik katliamlara devam ettiğini söyledi. Narlı, “İsrail hükümetinin üç Yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek başlattığı saldırılar, bu gençlerin cesetlerine ulaştıktan sonra daha da arttı. Birleşmiş Milletler, ABD ve başta İngiltere olmak üzere AB ülkeleri, terörist İsrail’in saldırılarını bir savunma hakkı olarak nitelendiriliyor. Oysa bu üç gencin kaybolmasından da öldürülmesinden de İsrail istihbaratı sorumludur, çünkü İsrail daha fazla Müslüman kanı dökebilmek için her türlü aşağılık davranışı yapabilecek karakterdedir.” dedi.

Yahudi gençlerin cesetlerinin bulunmasının ardından İsrailli siyonist fanatiklerin, 16 yaşındaki bir Filistinli genci kaçırarak canlı canlı yakıp şehit ettiğini vurgulayan Narlı, sözlerine şöyle devam etti: “Siyonist İsrail, her ramazan ayını Müslümanlar için kan gölüne dönüştürmeyi rutine bağlamıştır. Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'ye karadan, denizden ve havadan yapılan saldırılarda 100 Müslüman kardeşimiz şehit olmuş, 300 kadar Filistinli de yaralanmıştır. 50 mesken tamamen yıkılırken 2 bin konut ağır hasar almıştır. İsrail, özellikle iftar ve sahur saatlerinde saldırı düzenlemektedir. Karşımızdaramazan ayını cehenneme çevirmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan aşağılık bir zihniyet vardır."

Konuşmanın ardından, şehit olan ve zulme uğrayanlar için hep birlikte dua edildi. CİHAN

Yorumlar