İsrail’i protesto edenler Protokol Yolu üzerinde cuma namazı kıldı

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekâtını bu ülkenin büyükelçilik konutu önünde protesto eden grup, Protokol Yolu’nda cuma namazı kıldı.    Gece yarısı başlayan saldırının ardından protesto...

Google Haberlere Abone ol
İsrail’i protesto edenler Protokol Yolu üzerinde cuma namazı kıldı

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekâtını bu ülkenin büyükelçilik konutu önünde protesto eden grup, Protokol Yolu’nda cuma namazı kıldı.

    Gece yarısı başlayan saldırının ardından protesto gösterilerinin merkezi haline gelen İsrail Büyükelçiliği Rezidansı’nın önü ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Trafiğe kapatılan Protokol Yolu araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Konut önünde eylem yapmak isteyen vatandaşlar buradan uzaklaştırıldı. Polis tarafından uzaklaştırılan vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

    Toplanan kalabalık grup, ellerinde Filistin bayraklarıyla güvenlik bariyerinin önünde toplandı. 'Katil elçi Türkiye’den defol', 'İşte burası katillerinin yuvası' sloganları atan grup, tekbir getirdi.

    PROTOKOL YOLUNDA CUMA NAMAZI KILINDI

    Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu kalabalık daha sonra cuma namazı için hazırlık yaptı. Protokol Yolu’na hasır seren vatandaşlar, TOMA’ların gölgesinde saf tuttu. Okunan cuma hutbesinde İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara harekatı kınandı. Müslüman alemine çağrı yapılan hutbede, saldırılar bitene kadar eylemlerin süreceği belirtildi.

    Cuma namazının ardından bir süre burada slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

    YOLUN KAPATILMASINA CUMAYA GİDEN VATANDAŞLARDAN TEPKİ

    Öte yandan, güvenlik noktasından cuma namazı için camiye gitmek isteyen vatandaşlar polis engeliyle karşılaştı. Vatandaşlar, duruma tepki gösterdi. CİHAN

Yorumlar