İsrail'i protesto eden AGD: Hükumetten laf değil icraat bekliyoruz

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği(AGD) tarafından Cuma namazı çıkışında Filistin’de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak İsrail’e lanet yağdırıldı. Hükumetten laf değil icraat yapması istendi. Cuma...

Google Haberlere Abone ol
İsrail'i protesto eden AGD: Hükumetten laf değil icraat bekliyoruz

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği(AGD) tarafından Cuma namazı çıkışında Filistin’de ölenler için gıyabi cenaze namazı kılınarak İsrail’e lanet yağdırıldı. Hükumetten laf değil icraat yapması istendi. Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınırken sık sık “Kahrolsun İsrail”, “Kahrolsun Amerika”, "Katil İsrail Filistin’den defol” şeklinde sloganlar atıldı.

Gıyabi cenaze namazı sonrası bir basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Afşin Tensilcisi Tahir Özden, İsrail'in Filistin'e yönelik kara harekatını başlattığını hatırlatarak şöyle konuştu: "Siyonist terör örgütü İsrail gece yarısı sekiz bin kişilik caniler sürüsüyle karadan, denizden ve havadan olmak üzere Gazze’ye saldırarak yeni bir katliam sürecine başladı. İsrail’in caniler sürüsü önce havadan bombardımanla akabinde çok sayıda zırhlı aracın ve tankın kara harekâtı ile yerle bir edilen sivil yerleşim bölgelerinde ilerlemeye çalışıyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon‘un 'İsrail sivil kayıpları önlemeye çalışmalı' açıklaması her zaman ki gibi Birleşmiş Milletlerin katliama çanak tuttuğunun bir göstergesidir. Aklı başında olan herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği, Siyonist terör örgütü İsrail’in varlığını teminat altına almak için vardır. Biz bu ülkede ya da dünyanın bir başka yerinde yaşayan herhangi bir Yahudi’nin varlığına ya da temel insan haklarından yararlanmasına elbette karşı değiliz. Ancak Siyonist terör örgütü İsrail’in tüm birimleriyle, tüm yetkilileriyle pılını pırtını toplayıp Türkiye topraklarını terk etmesini istiyoruz. Kürecik’teki füze kalkanı üssünün, Adana, Maraş ve Antep’teki patriot rampalarının sökülüp atılmasını istiyoruz."

Irak petrollerinin Türkiye üzerinden İsrail’e taşınılmasına son verilmesini de isteyen Özden, "Bizim muhatabımız terör örgütü İsrail değildir. Sayın Başbakan’dan ve Sayın Dışişleri Bakanı’ndan somut adımlar atmalarını bekliyoruz. Hükumetten, TBMM’den, Milletvekillerinden herhangi bir vatandaşın göstereceği tepkiyi göstermelerini beklemiyoruz. Hükumetten laf değil icraat bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Gıyabi cenaze namazı için toplanan kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. CİHAN

Yorumlar