İsrail'de Rusya protestosu

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırıları, Rusya'nın Tel Aviv Başkonsolosluğu önünde protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
İsrail'de Rusya protestosu

Rusya'nın Tel Aviv Başkonsolosluğu önünde toplanan Filistinli bir grup, Esed rejimi ve Rusya'nın Suriye'deki katliamlarını protesto etti.

Aralarında İsrail parlamentosu Knesset'teki Filistinli milletvekillerinden Talib Ebu Arar ve Filistin İslami Hareketi Güney Kolu Lideri Şeyh Hamad Abu Dibas'ın da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, başkonsolosluk önünde toplandı.

Başkonsolosluk önünde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed karşıtı sloganlar atan grup, ellerinde Suriye'de yaralanan çocukların resimleri ile üzerinde "Putin ve Esed bebek katilidir", "Putin bir savaş suçlusudur", "Rusya terörizmin sponsorudur" ve "Rus terörüne hayır" yazıları bulunan dövizler taşıdı.

Grup, Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarına son vermesini istedi. 

Filistin İslami Hareketi'nin güney kolu tarafından organize edilen protestoya katılanlardan Abdülmelik Ta'amşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bizler Müslümanlar olarak kendimizi Suriye halkının bir parçası olarak görüyoruz. İsrail'deki Filistin İslami Hareketi güney kolu olarak buraya geldik ve Putin'e terörizmin ustasının kendisi olduğunu söylemek istiyoruz. Rus uçakları her gün Suriyeli çocukları katlediyor. Tarihte de Müslümanlar, Rus teröründen çok çekti" ifadelerini kullandı.

Putin'in Rusya'nın yeni çarı olma hayalleri kurduğunu belirten Ta'amşi, şunları söyledi: "Ruslar kendi ülkelerinde ve Orta Asya'da daha önce de milyonlarca Müslümanı öldürdü. Rusların gündemi her zaman Müslümanların aleyhine oldu. Şimdi her gün Rus uçaklarının Suriye halkını ve onların devrimini bombaladığını görüyoruz. İnşallah Ruslar Suriye'den, Afganistan'da olduğu gibi arkalarına bile bakmaya fırsat bulamadan kaçıp gidecekler."

Protesto esnasında İsrail polisinin çevrede geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

 

Yorumlar