İsrail vahşeti İskenderun’da da protesto edildi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Filistin Gönüllüleri Platformu üyeleri ve diğer vatandaşlar, İsrail’in Gazze'ye saldırılarını ve katliamlarını protesto etti. Cuma namazından sonra Şehit Pamir Caddesi'ndeki Boyacılar Parkı'nda toplananlar,...

Google Haberlere Abone ol
İsrail vahşeti İskenderun’da da protesto edildi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, Filistin Gönüllüleri Platformu üyeleri ve diğer vatandaşlar, İsrail’in Gazze'ye saldırılarını ve katliamlarını protesto etti. Cuma namazından sonra Şehit Pamir Caddesi'ndeki Boyacılar Parkı'nda toplananlar, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ve pankratlarla İsrail’i ve ABD’yi protesto etti. Gösteriye İskenderun Filisitin Gönüllüleri Platformu, İHH İnsani Yardım Derneği, Körfez Eğitim Yardımlaşma Derneği, Anadolu Gençlik Drenği, Eğitim Bir-Sen, Memur-Sen Konfederasyonu, Alperen Ocakları, SP, İlim-Der, Toç Bir-Sen, Diyanet-Sen, Mar-Der, İhsan-Der, Bayındır Memur-Sen, Mehmet Akif Camii Derneği, Hizmet Vakfı, Birlik Haber-Sen, Büro Memur-Sen İlçe Temsilciliği, Erzurumlular Derneği, Ulaştırma Memur-Sen ve Sağlık-Sen üyeleriyle diğer vatandaşlar katıldı.

Platform adına basın açıklaması yapan Hizmet Vakfı Başkanı Mustafa Aydınnarı, “İsrail, sivilleri ve hastaneleri hedef alarak, masum Müslüman halkı öldürmektedir. İsrail'in başlattığı saldırılarda şehit sayısı her geçen gün artmaktadır. Siyonist rejim, bu gece Gazze’ye yönelik kara harekâtı başlatarak yeni bir vahşete daha imza attı. Bu geceki saldırılarda, 17 Filistinli daha şehit oldu. Siyonist İsrail, kullanılması savaş suçu olan zehirli gaz ve pudra bombaları kullanıyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Hamas ve İslami Cihad mücahitleri, İsrail ordusuna ait özel birliklerin dün gece Gazze’nin birçok noktasına yaptıkları operasyonları geri püskürtmeyi başardı.” dedi. Havadan, kadaran ve denizden yapılan saldırılarda yüzde 80 sivil halkın hedef alındığını vurgulayan Aydınnarı, “İşgal rejiminin ayrım gözetmeden attığı bombalar sebebiyle uluslararası hukuk ihlâl edilmektedir. Hukukçular, ölçüsüz güç kullanmanın insanlığa karşı suç kapsamına girdiğini belirtiyorlar. İsrail saldırılarında sadece insanlar değil, geride kalanların hayatta kalmasını sağlayacak tesisler de hedef alınmaktadır.” diye konuştu.

Protesto gösterisi olaysız sona erdi.

CİHAN

Yorumlar