İsrail bayrağı ve Netanyahu’nun fotoğrafını yaktılar

İsrail’in Gazze’de çoğunluğu çocuk Filistinlileri hunharca öldürmesine yönelik tepkiler sürüyor. Bursa Şehreküstü Meydanı’nda toplanan Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları üyeleri, İsrail bayrağı ile İsrail Başbakanı Netanyahu’nun...

Google Haberlere Abone ol
İsrail bayrağı ve Netanyahu’nun fotoğrafını yaktılar

İsrail’in Gazze’de çoğunluğu çocuk Filistinlileri hunharca öldürmesine yönelik tepkiler sürüyor. Bursa Şehreküstü Meydanı’nda toplanan Büyük Birlik Partisi ve Alperen Ocakları üyeleri, İsrail bayrağı ile İsrail Başbakanı Netanyahu’nun fotoğraflarını yaktı.

Öğle saatlerinde Şehreküstü Meydanı’nda toplanan Büyük Birlik Partisi (BBP) ve Alperen Ocakları üyesi bir grup sloganlarla İsrail’in Gazze saldırılarına tepki gösterdi. Çocukların da pankartlarla destek verdiği eylemde konuşan Alperen Ocakları Bursa Gençlik Kolları Başkanı Aytekin Ergün şunları kaydetti: "Sayın Başbakan samimiyseniz, şerefli ve namuslu bir liderseniz İsrail büyükelçilerini kovun. Bilal, gemiciklerini geri çeksin. İsrail ile tüm ticari ilişkileri bitirin. Başbakan aldığı Yahudi madalyasını iade etsin. Filistin’e ağladıkları kadar Türkmenlere de ağlasınlar. Biz lafa değil, icraata bakarız."

ÇALGILI ÇENGİLİ İFTAR VERİYORLAR

Filistin’deki zulme yeterince tepki verilmediğini savunan Ergün şöyle devam etti: "İktidar sahipleri yaklaştığımız cumhurbaşkanı seçimi arifesinde paralel yapıdan bahsedip, yalan yere Filistinliler’e ‘sen az ağladın’, ‘ben çok ağladım’ demekle, yalnızca basın karşısında şatafatlı iftar sofralarında jet sosyete önünde İsrail’e amiyane tabirle posta koymak ile ‘one minute’ demekle şov yaparak zulme dur diyemezsiniz. Büyüklerini örnek alan belediye başkanları da ‘ramazan çadırları, ramazan sokakları’ adı altında çalgılı, çengili eğlenceler verip, sonra basın karşısında timsahların dahi ar ettiği çakma göz yaşları ile göz boyamaca hitabet sanatları ile şov yapmanın anlamı yoktur. Gereken ne ise onu yapacaksınız. Yanı ya göründüğünüz gibi olacaksınız ya da olduğunuz gibi görüneceksiniz."

Açıklamanın ardından tedbir sesleri altında İsrail bayrağı ile İsrail Başbakanı Netanyahu’nun fotoğraflarını yakan grup, Filistin için yapılan duaya hep birlikte ‘amin’ dedi. ‘Yaşasın zalimler için cehennem’ sloganları atan grup olaysız şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar