Isparta'nın ihracatı 173 milyon dolara yükseldi

Isparta'nın ihracatı geçen yıla göre 9 milyon dolar artarak, 173 milyon doları ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Isparta'nın ihracatı 173 milyon dolara yükseldi

Isparta'nın ihracatı geçen yıla göre 9 milyon dolar artarak, 173 milyon doları ulaştı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya, ihracatın geçen yıla oranla artış olduğuna dikkat çekerek, “Kasım ayı içerisinde ülke genelindeki ihracat rakamları gerileme kaydederken, ilimizde bu durum ise artış gözlemlenmektedir. Son 11 aylık ihracatımız bildiğiniz üzere 173 milyon dolardır. 2012 yılı ihracatımız ise ilk 11 aylık süreçte 164 milyon dolardı." dedi.

Yaklaşık 40 milyon dolarlık ihracatla çimentonun en önemli kalem olduğuna dikkat çeken Sarıkaya, 33 milyon dolarla maden sektörünün ikinci, 22 milyon dolarla da kimyevi maddelerin üçüncü sırada geldiğini kaydetti.

Isparta'nın; Fransa’dan Ürdün’e kadar 107 ülkeye ihracat yaptığını belirten Sarıkaya, "17 milyon dolar ile Fransa ilk sırayı, 14 milyon dolar ile Almanya ikinci sırayı ve 11 milyon dolar ile Birleşik Krallık üçüncü sırada yer alıyor. Almanya’ya iplik, tekstil ürünleri, giyim, halı, kiraz, nar, üzüm, kayısı, erik, kestane, domates, sarımsak, fasulye, patlıcan, kabak, incir, çiçek, makine aksamları, gül yağı, kozmetik ürünleri, orman ürünleri, plastik ve mamulleri, mobilya, mermer, pomza gibi ürünlerin ihracatı yapılıyor. Fransa’ya giyim ürünleri, tekstil ürünleri, iplik, mobilya, mermer, gül yağı ve diğer bitki yağları, kozmetik ürünleri, plastik mamulleri, orman ürünleri, meyve suyu, şekerleme, baklagiller, domates ketçabı ve sosu, kiraz, kayısı gibi ürünlerin ihracatı yapılıyor. Birleşik Krallık'a ise, tekstil ürünleri, iplik, giyim, plastik mamulleri, orman ürünleri, mermer, radyatör ve aksam parçaları, reçel marmelat, meyve suyu, şekerleme, gül yağı ve bitkisel yağlar, kozmetik gibi ürünlerin ihracatı gerçekleştirildi." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar