Isparta'da metrobüs şeklinde otobüsler hizmet verecek

Isparta Belediyesi'nin yeni aldığı otobüsler geldi. Denemek için direksiyona geçen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, körüklü otobüslerin SDÜ-Çarşı arasında çalışacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Isparta'da metrobüs şeklinde otobüsler hizmet verecek

Isparta Belediyesi'nin yeni aldığı otobüsler geldi. Denemek için direksiyona geçen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, körüklü otobüslerin SDÜ-Çarşı arasında çalışacağını söyledi. Tamamen otomatik olduğunu ve son teknolojik yenilikleri barındırdığını ifade etti.

SDÜ ile Çarşı arasında özellikle sabah ve akşam saatlerinde yoğunluk yaşandığını dile getiren Başkan Günaydın, metrobüs tarzı işletilecek körüklü otobüslerin sayısının ikiye çıkarıldığını, kısa sürede bir otobüs daha ilave edileceğini söyledi. Gelen körüklü otobüsün dört beş normal otobüse bedel olduğunu, böylece ulaşımdaki sıkıntıların azalacağını belirtti. Günaydın, körüklü otobüste her türlü konforun bulunduğunu, üniversiteye giden öğrenci ve akademik kadroyla personelin daha da rahat edeceğini söyledi. Otobüs için yan yol da yapılacağını açıkladı.

SS 18 No'lu Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Yavuz ve yönetim kuruluna da teşekkür eden Başkan Günaydın, Şubat 2014’e kadar 22 otobüsün daha hizmete gireceğini dile getirdi. Günaydın, “Ispartamız'ın toplu ulaşımda sıkıntısı kalmıyor. Halk otobüsleri işletmemize de duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Körüklü otobüsümüzle gelecek olan 22 yeni otobüsümüzün halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar