Isparta şehidini uğurladı

İzmir Tersanesi'nde 23 Aralık 2013 tarihinde bakım ve onarım çalışmaları sonrası havuzdan denize indirildiği sırada yan yatan 'TCG Değirmendere' römorköründe şehit olan Varda Er Alican Bülbül için Isparta Valiliği önünde tören yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Isparta şehidini uğurladı

İzmir Tersanesi'nde 23 Aralık 2013 tarihinde bakım ve onarım çalışmaları sonrası havuzdan denize indirildiği sırada yan yatan 'TCG Değirmendere' römorköründe şehit olan Varda Er Alican Bülbül için Isparta Valiliği önünde tören yapıldı. Törene EDOK Komutanı Orgeneral Sadi Zeki Çolak, Vali Vahdettin Özkan, Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Ali Haydar Öner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, kuvvet komutanları, mülki amirler ve vatandaşlar katıldı.

Öğle namazın akabinde yapılan törene şehit er Alican Bülbül’ün öz geçmişinin okunmasıyla başlanıldı. Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Gül, mesajında; “Acımız büyük. Aziz şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz.” dedi. Mesajın okunmasından sonra Albay Mehmet Gölcük, “Hepimiz tertemiz aslan gibi bir evladımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. İstiklal Harbi'nde Demiralayları yaratan Isparta halkı bugün de üzerine düşeni yapmaktadır.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından şehittin cenaze namazı kılındı ve dua edildi. Şehittin cenazesi top arabasına konularak Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.

Yedi kardeşi bulunan Şehit Er Alican Bülbül (22), Bülbül ailesinin altıncı çocuğuydu. Babası Mehmet Ali Bülbül metaneti korurken annesi Döner Bülbül ve kız kardeşinin tören boyunca ağlamaları ve şehittin tabutuna sarılarak ağıt yakmaları duygusal anların yaşanmasına neden oldu. CİHAN

Yorumlar