Isparta'da emniyet müdürü tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturmada, daha önce gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarında Isparta'da meslekten ihraç edilen 2 emniyet müdürü ve başkomiser ile FETÖ'nün darbe girişimi sonrası açığa alınan emniyet müdürü tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
Isparta'da emniyet müdürü tutuklandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturmada, daha önce gerçekleştirilen FETÖ operasyonlarında meslekten ihraç edilen iki emniyet müdürü ve bir başkomiser ile FETÖ'nün darbe girişimi sonrası açığa alınan emniyet müdürü tutuklandı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve daha önce FETÖ adına usulsüz dinlemeler yapmaktan meslekten ihraç edilen eski İstihbarat Şube Müdürü Peyami Baykara ve İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Mehmet Şanverdi, aynı soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen 3. sınıf emniyet müdürü Ali Çelik ile darbe girişimi kapsamında açığa alınan 3'üncü sınıf emniyet müdürü Gökhan Oral'ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece "FETÖ üyesi olmak", "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından tutuklandı.

Meslekten iki yıl önce ihraç edilen Baykara, Şanverdi ve Çelik'in Ispartalı olmamalarına rağmen kentten ayrılmadıkları, darbe girişiminin başarılı olması halinde yeni görevler alma beklentisinde oldukları tahmin ediliyor.

Yorumlar