Isparta Belediyesi'nin tüm mallarına seçim öncesi haciz konuldu

Isparta Defterdarlığı, 8 milyon lira vergi borcu bulunan Isparta Belediyesi'nden alacaklarını tahsil etmek için belediyenin tüm gayrimenkullerine haciz koydu.

Google Haberlere Abone ol
Isparta Belediyesi'nin tüm mallarına seçim öncesi haciz konuldu

Isparta Defterdarlığı, 8 milyon lira vergi borcu bulunan Isparta Belediyesi'nden alacaklarını tahsil etmek için belediyenin tüm gayrimenkullerine haciz koydu. Isparta Defterdarlığı Davraz Vergi Dairesi Başkanlığı, 11 Aralık 2013 tarihinde Valilik Tapu ve Sicil Müdürlüğü'ne 'Haciz Bildirisi' göndererek belediyenin tapu kayıtlarının kendilerine bildirilmesini talep etti. Söz konusu yazıda vergi borçlarına karşılık belediyenin tapuda kayıtlı tüm mallarına haciz konulması da istendi. Vergi Dairesi Müdür Vekili Nurgül Göğercin imzasıyla gönderilen yazıda,
belediyenin borçlarına karşılık gayrimenkullere haciz konulduğu belirtildi.
MHP'li Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, haciz işlemiyle ilgili yaptığı açıklamada sistemin tıkanmaması gerektiğini söyledi. Başkan Günaydın, kendisinden önceki AKP'li belediyenin 125 trilyon borç bıraktığını ve yılların bu borçları ödemekle geçtiğini ifade etti. Günaydın, "Şimdi de seçim arifesinde böyle bir şey oldu" diyerek tepki gösterdi.
Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem ise 2009-2013 yılları arasında Maliye'ye 21 trilyon, SGK'ya 18 trilyon, Emekli Sandığı'na 12 trilyon, TEDAŞ'a 24 trilyon ödeme yaptıklarını açıkladı. Başkan Yardımcı Recep Erdem, bu ödemelere rağmen hacizin yapılmasının sebebinin yaklaşan seçimler olduğunu vurgulayarak, "AKP hükümeti kendi belediye başkanı görevde iken herhangi bir ödeme yapılmamasına rağmen böyle bir yola gitmemiştir. Biz Belediye'ye gelince ilk yaptığımız iş borçlandırmaları yapılandırmak ve ona göre ödeme yapmak oldu. Ayakkabı kutularının içinden yolsuzluk paralarına herhangi bir işlem yaptırmayan hükümet, Isparta Belediyesi'nin borçlarını ödeme gayretini görmezlikten gelmiştir. Buradaki maksat MHP'li belediyenin seçime giderken yara alması ve zayıflatılmak istenmesidir. Isparta halkı balık akıllı değildir, geçmişte yapılanları da ve günümüzde yapılanları da unutmaz." şeklinde ifade etti.
CİHAN

Yorumlar