İsmi 'kilimci valiye' çıkan Afyon Valisi Balkanlıoğlu Ordu’ya atandı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Valiler Kararnamesi'yle Ordu’ya atandı. Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da 3,5 yıldan bu yana görev yapıyordu. Vali atamaları hakkında karar Resmi Gazete'de...

Google Haberlere Abone ol
İsmi 'kilimci valiye' çıkan Afyon Valisi Balkanlıoğlu Ordu’ya atandı

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Valiler Kararnamesi'yle Ordu’ya atandı. Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da 3,5 yıldan bu yana görev yapıyordu.

Vali atamaları hakkında karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 31 il valiliğini kapsayan kararla 12 ilin valisi merkeze alındı.

PATLAMA SONRASI GENELKURMAY BAŞKANI'NA KİLİM HEDİYE ETMESİ ÇOK KONUŞULDU

Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposu patlamasının ardından incelemelerde bulunmak üzere kente gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’e kilim hediye etmesi nedeniyle çok eleştirildi. Hediye verilirken çekilen fotoğrafların valilik internet sitesine konmasının ardından bir anda gündeme gelen vali, günlerce gazete manşetlerinden ve televizyon haberlerine konu oldu. En sonunda çekilen fotoğrafların kendiden habersiz bir şekilde siteye konduğunu, bu konuda bir emir vermediğini kamuoyuna açıkladı. Ardından da Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nde işçi statüsünde çalışan personelin görevine son verdi.

İSMİ ALKOL YASAĞI İLE GÜNDEME GELDİ

Balkanlıoğlu’nun ismi kilim olayının ardından kentte alkole yasak getirmek istediği iddialarıyla gündeme geldi. Vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda açık alanlar, piknik alanları, park, mezarlık gibi alanlarda alkol alınmayacağı, alanlar hakkında işlem yapılacağını açıkladı. Bu açıklama sonrasında kent merkezi ve Türkiye kamuoyundan çeşitli tepkiler aldı. Yetkisini kullandığını ve bunun Kabahatler Kanunu’da yeraldığını belirten Balkanlıoğlu, bir vatandaşın İdare Mahkemesi'nden yürütmeyi durdurma kararı almasının ardından konuyu Danıştay’a taşıdı. Balkanlıoğlu, daha sonra bir trafik polisine telefonda küfür ettiği iddialarıyla gazete ve televizyonlara haber oldu. Balıkesir’in Sındırgı AK Parti İlçe Başkanı Danyal Eroğlu’nun aracına trafikten men cezası veren polis memuru Ö.K.’ye, Balkanlıoğlu’nun, hakaret ettiği öne sürüldü. Davalık olan, İçişleri Bakanlığı’nın da disiplin soruşturması açtığı olay sonrası polis Ö.K.’nin görev yeri değiştirildi.

BALKANLIOĞLU YILIN VALİSİ SEÇİLMİŞTİ

1960 Çorum-Sungurlu’da doğan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden iyi derece ile mezun oldu.Bir yıl hakim adaylığı yaptıktan sonra, 1985 yılında naklen atandığı Kırklareli Kaymakam Adaylığından sonra İpsala ve Ulus Kaymakam vekilliğinde bulundu. Daha sonra sırasıyla Kütahya-Aslanapa (Kurucu İlk Kaymakam), Muş-Malazgirt, Erzincan-Refahiye, Balıkesir-Sındırgı, Edirne-Uzunköprü, İstanbul-Bağcılar ilçelerinde görev yaptı. Balkanlıoğlu, kaymakamlık yaptığı dönemlerde yılın idarecisi seçildi ve kendisine 10 Ocak 2005 Türk İdareciler Gününde ‘Vali Galip Demirel Başarı Ödülü’ verildi. Yılın idarecisi seçilmesini sağlayan örnek çalışmaları konusunda Başbakanlık'ın çağrısı üzerine 27 Haziran 2005 tarihinde Bakanlar Kurulu'nda brifing verdi.

1989-1990 yıllarında ABD'de incelemelerde bulunan ve lisan eğitimi alan Balkanlıoğlu, 18.12.2007-03.01.2011 tarihleri arasında Bingöl Valiliği görevinde bulundu. Balkanlıoğlu, 04 ocak 2011 tarihinde Afyonkarahisar Valiliği görevine atanmıştı.

CİHAN

Yorumlar