İsmail Koncuk: Toplu katliam yapanlara 'terörist' diyemeyen yetkililer var

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yolsuzlukları ortaya çıkarmak için operasyon yapan savcıya, askere, polise, hakkını aramak için bir araya gelen vatandaşlara terörist diyen ancak yüzlerce insanı çukurlara doldurup, toplu katliam...

Google Haberlere Abone ol
İsmail Koncuk: Toplu katliam yapanlara 'terörist' diyemeyen yetkililer var

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yolsuzlukları ortaya çıkarmak için operasyon yapan savcıya, askere, polise, hakkını aramak için bir araya gelen vatandaşlara terörist diyen ancak yüzlerce insanı çukurlara doldurup, toplu katliam yapanlara terörist diyemeyen yetkililer olduğunu söyledi.

Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu, Irak’ta yaşanan olaylar ve buradaki Türkmenlerin durumuna dikkat çekmek için Kızılay Güvenpark’ta eylem gerçekleştirdi. Eyleme, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır’ın da aralarında bulunduğu bazı MHP’li vekiller destek verdi.

Toplanan grup adına açıklamayı sendika başkanı İsmail Koncuk yaptı. Türk milleti olarak kara günler yaşandığını ifade eden Koncuk, dünyanın dört bir yanında Türklere soykırım uygulandığını söyledi. Hükümetin bu konuda sessiz kaldığını belirten Koncuk, milletin büyük çoğunluğunun olayların farkında olmadığını belirtti. Koncuk, “Sözde dünya liderliğine soyunarak, Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanlığını ve emperyalist planların taşeronluğunu yapanlar, içinde bulunduğumuz coğrafyanın kan gölüne dönmesine de sessiz kaldılar. Stratejik derinlik söylemi, Türk milletini yutan dipsiz bir kuyuya dönüştü. Musul’da Türk Konsolosluğu, tek bir mermi dahi sıkılmadan teröristlere teslim edildi. Konsolosluğumuz da dahil olmak üzere askerlerimiz ve konsolosluk çalışanlarımız, kamu görevlilerimiz teröristlere rehin düştüler.” dedi. Koncuk, binlerce yıllık Türk kenti Telefar’de insanlık dışı bir dram yaşandığını kaydetti.

Tek bir yetkilinin çıkıp Türkmenlerle ilgili açıklama yapamadığını öne süren Koncuk, “Yolsuzlukları ortaya çıkarmak için operasyon yapan savcıya, askere, polise, kamu görevlisine; hakkını aramak için bir araya gelen vatandaşlarımıza terörist diyen ama yüzlerce insanı çukurlara doldurup toplu katliam yapanlara, kör bıçakla kelle kesen katillere terörist diyemeyen yetkililer var. Anlaşılan odur ki birilerinin efeliği ancak ellerinde Türk bayraklarıyla hak arayan vatandaşlarımıza, memurlara söküyor.” şeklinde konuştu. Koncuk, Doğu Türkistan’da yaşanan soykırımın ardından, Türkmen kenti Telafer’de yaşanan zulmün artık sabırları taşırdığını ifade etti.

Yapılan açıklama sırasında, ‘Türk olmanın bedelinin, kanla ödendiği topraklar Türkmeneli’ pankartı açıp, ‘Türkiye uyuma Musul’a sahip çık’ sloganları attı. Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar