İsmail Koncuk: İş güvencemize göz dikilmesini protesto edeceğiz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki torba yasa tasarısına son anda eklenen bir maddeyle memurların en önemli güvencesi olan iş güvencesine son veriliyor. Memurların iş güvencesine son veren torba yasaya, 13 sendika ve 400 bini aşkın üyesi...

Google Haberlere Abone ol
İsmail Koncuk: İş güvencemize göz dikilmesini protesto edeceğiz

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki torba yasa tasarısına son anda eklenen bir maddeyle memurların en önemli güvencesi olan iş güvencesine son veriliyor. Memurların iş güvencesine son veren torba yasaya, 13 sendika ve 400 bini aşkın üyesi bulunan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk tepki gösterdi.

İsmail Koncuk, 26 Haziran’da Ankara'da TBMM Dikmen kapısı önünde il temsilcileri ve üyeleri ile birlikte eylem kararı aldıklarını belirterek, “İş güvencemize göz dikilmesini protesto edeceğiz, ‘meydan boş değil’ diyeceğiz.” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen torba yasa tasarısına eklenen bir maddeyle memurların en önemli güvencesi olan iş güvencesine son verilecek. Görevine son verilen memurun mahkeme kararıyla dönmesinin önü kapatılıyor. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, memurların iş güvencesine son veren torba yasa ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yazılı bir açıklama yapılan Koncuk, torba yasada yapılmak istenen düzenleme ile yargı kararının işlevsiz hale getirileceğini, bunun bir çok basın yayın organında memurun iş güvencesinin sona erdirilmesi olarak değerlendirildiğini, bu tasarıdan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. 17 Aralık tarihinden sonra yapılan bu tür düzenlemelerin yüzbinlerce kamu çalışanının tepkisine yol açtığını vurgulayan Koncuk, “2 milyon 600 bin kamu çalışanı şu an torba yasada yapılması düşünülen uygulamaya karşı infial içinde. Başbakan'dan, bu tasarının yeniden gözden geçirilmesini istedim. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüştüğümüzde tasarının halen komisyonda görüşüldüğünü son şeklini almadığını söyleyerek, tasarıyı inceleyeceklerini ifade etti. Bu girişimlerimiz fayda sağlar mı, iktidar bu karardan, aklı selim davranarak geri adım atar mı, bunu göreceğiz.” diye konuştu.

Bu süreçte, tasarıya karşı sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Koncuk, “26 Haziran Perşembe günü saat 12.30'da Ankara'da TBMM Dikmen kapısı önünde ve il temsilcilerimizce tüm illerimizde ‘İş Güvencemizden Vazgeçmiyoruz’ diyerek kitlesel basın açıklaması yaparak, tepkimizi göstereceğiz. Bu eylem, tüm memurlar açısından önemli bir eylemdir.” şeklinde konuştu.

Tasarının bu şekilde yasalaşması halinde, idarenin uygulamalarına karşı açılan davalar kazanılsa dahi, idarenin yargı kararını 2 yıl sonra uygulayacağını anlatan Koncuk, “Buna, işten el çektirilmesine dair yargı kararları da dahildir. Şu anki uygulama, davanın kazanılması halinde, idarenin kararı 30 gün içinde uygulama zorunluluğunu öngörmektedir. Tüm memurları, 26 Haziran tarihinde yapılacak olan kitlesel basın açıklamasına katılmaya davet ediyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar