İşler: Vatandaşlarımız yurtdışında rahatlıkla oylarını kullanabilecek

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Vatandaşlarımız yurtdışında artık rahatlıkla cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, genel seçimlerde ve referandumlarda oylarını kullanabilecek.

Google Haberlere Abone ol
İşler: Vatandaşlarımız yurtdışında rahatlıkla oylarını kullanabilecek

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Vatandaşlarımız yurtdışında artık rahatlıkla cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, genel seçimlerde ve referandumlarda oylarını kullanabilecek." dedi.

Yurtdışı Türkler Başkanlığı’nda Yurtdışı Genç liderler Programı açılışına katılan Emrullah İşler, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında, "Sizin bulunduğunuz toplumlarda daha aktif olmanız için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Daha önce bildiğiniz gibi oy kullanıyordunuz. Ama gelip kapılarda havalimanlarında bu oylarınızı kullanıyordunuz. Şimdi bilindiği gibi 2012 yılında çıkarmış olduğumuz yasa ile bir ilki yaşayacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimini hep birlikte idrak edeceğiz ve sizler bulunduğunuz bölgelerde oylarınız bulunduğunuz ülkelerde rahatlıkla kullanabileceksiniz. Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2 turdan oluşmakta 10 Ağustos’ta ilk turu 24 Ağustos’ta da 2.nci turu yapılacak ve her bir tur için yurtdışında 4 gün boyunca sandıklar açık tutulacak. Bu şekilde vatandaşlarımız yurtdışında artık rahatlıkla cumhurbaşkanlığı seçimlerinde genel seçimlerde ve eğer yapılırsa ileriki dönemde referandumlarda oylarını kullanabilecek. Yaklaşık 2 milyon 700 bin vatandaşımız yurtdışında bu şekilde oyunu kullanacak. Aynı dönemde yine giriş kapılarına da sandıklar konulacak gelenler burada da aynı rahatlık içerisinde Türkiye’ye gelirlerse orda de sandıklarda oylarını kullanabilecekler." ifadelerini kullandı.

"HEDEFİMİZ ALMANYA’DA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZIN ÇİFTE VATANDAŞLIKTAN YARARLANMASI"

İşler, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik 'opsiyon modeli' olduğunu hatırlatarak, o modelde iyileştirme ya da kaldırılmanın söz konusu olduğunu söyledi. Bir takım iyileştirmeler yapıldığını belirten İşler, şöyle dedi: "Ancak biz bunların yeterli olduğunu düşünmüyoruz. Fakat şunun da altını çizmek istiyoruz ki yapılan şu an Almanya’da adım atılan önceki uygulamaya göre elbette ki daha olumlu bir adım ama Almanya’da pek çok ülke vatandaşına uygulanmayan hala negatif ayrımcılığın Türk vatandaşlarına uygulanmasını kabul etmemiz mümkün değil. Dolayısıyla hedefimiz Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın herhangi bir şart ve kayda bağlı kalmaksızın orada doğan ve vatandaşlarımızın da istedikleri takdirde çifte vatandaşlıktan diğer ülke vatandaşlarının yararlandığı gibi yararlanması asıl hedefimiz ve gayemiz o konuda da önümüzdeki dönemde de çalışmalarımız yine devam edecek."

CİHAN

Yorumlar