İşler: Diyarbakırlı anneler bir milattır

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Diyarbakır’da PKK terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarının bırakılması için eylem yapan annelerin eylemlerinin 'Kürt sorunu' meselesi çerçevesinde bir milat olduğunu söyledi.Abant Palace...

Google Haberlere Abone ol
İşler: Diyarbakırlı anneler bir milattır

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Diyarbakır’da PKK terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarının bırakılması için eylem yapan annelerin eylemlerinin 'Kürt sorunu' meselesi çerçevesinde bir milat olduğunu söyledi.

Abant Palace Otel’de düzenlenen ve üç gün sürecek olan toplantıda “Kimlik Krizi ve Kültürel Değişim” konuları ele alınacak. Düzce, Bolu, Kırşehir ve Konya başta olmak üzere çeşitli illerden üst düzey bürokratların katıldığı Vuslat Platformu’na Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de katıldı.

Başbakan Yardımcısı İşler, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet dönemi ve tek parti döneminde insanların ötekileştirildiğini kaydeddi. O dönemlerde acılar ve sıkıntılar yaşadıklarını belirten İşler şunları söyledi; "Büyük kitle en büyük acıları yaşadı. Küçük kitleler de başka türlü acıları yaşadı. Herkes, maalesef ötekileştirildi. Bunların başında maalesef 'Kürt kimliği' meselesi var. Yıllarca sıkıntı oluştu. Bunlardan yararlanan PKK terör örgütü de milletimize kan kusturuyor. Çok şükür son 12 yılda yaptığımız demokratik atılımlar ve çözüm süreci ile bugün bu sorunu hal yoluna koymuş bulunuyoruz. Ret ve inkar politikaları kaldırılmıştır. Bunlara son verilmiştir. Çözüm demokratik standartların yükseltilmesindedir. Bu nedenle 77 milyon ferdin kendini birinci sınıf vatandaş hissetmesi için gerekli bütün adımları atmış bulunuyoruz. İnşallah bu çatışma ortamı son bulmuştur. Özelikle Diyarbakır da BDP il binasının önünde gösteri yapan annelerin dün ve bugünkü duruşları yeni bir başlangıç ve milattır artık bu olaya anneler el koymuştur. Aynı şekilde Alevi kimliği konusunda da AK Parti döneminde muhatap alınmıştır. Çalıştaylar yapıldı ve istekleri not alındı ve bu raporlar herkesin elindedir Atılması gereken adımlar var. Bu çalışmalar da sürdürüyoruz. Biz Alevi kardeşlerimizi devlet olarak muhatap aldık. Dersim hadisesi büyük acılardan birisidir. Başbakan çıktı mecliste özür diledi. Bu bir erdemdir”

CİHAN

Yorumlar