İşler: Amasya, köklü medeniyetlere sahip şehirlerimizden biri

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çeşitli temaslar ve açılışlarda bulunmak için geldiği Amasya’da, Vali İbrahim Halil Çomaktekin’i makamında ziyaret etti.Amasya’da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu kaydeden İşler, “Bu benim...

Google Haberlere Abone ol
İşler: Amasya, köklü medeniyetlere sahip şehirlerimizden biri

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çeşitli temaslar ve açılışlarda bulunmak için geldiği Amasya’da, Vali İbrahim Halil Çomaktekin’i makamında ziyaret etti.

Amasya’da bulunmaktan son derece mutlu olduğunu kaydeden İşler, “Bu benim Amasya’ya ilk ziyaretim. Böyle bir vesile ile burada bulunmaktan son derece mutluyum. Geldiğimizde de bir sürprizle karşılaştık. Bir ay kadar önce Solingen’de ziyaret etmiş oluğumuz Genç ailesinden Mevlüde Teyze ve eşiyle görüşme fırsatı bulduk.” dedi.

Başbakan Yardımcısı İşler, Amasya’nın tarihi bir şehir olduğunu belirterek, “Amasya tarihi dokusunun ortaya çıkması için bazı yerlerin yıkılması, bazılarının restore edilmesi ve tarihi dokuyla uyuşan eserler ortaya konulması gerekmektedir. Burası bir şehzadeler şehri. Aynı zamanda çok verimli toprakların olduğu, elmasıyla meşhur bir tarım şehri. Kültür ve turizm yönüyle de öne çıkan Amasya köklü medeniyetlere sahip şehirlerimizden birisidir. Amasya gibi şehirler ülkemizin zenginliğini göstermektedir. Buraların tarihi dokuya yakışır mimari ile yeniden inşa edilmesini de gelecek için ümit vaat edici bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Amasya’da olmaktan memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.” diye konuştu.

Vali İbrahim Halil Çomaktekin ise Amasya’nın 8 bin 500 yıllık geçmişi ile 17 medeniyete ev sahipliği yaptığını ve kadim bir Anadolu şehri olduğunu söyledi. Vali Çomaktekin, “Gerek milattan önce gerekse diğer çağlarda her dönem zirvede olan bir şehir. Osmanlı İmparatorluğu’nun şehzadeler şehri. Osmanlı İmparatorluğu’nun altyapısı bu şehirde oluşmuş. Şehrimizden çok önemli şahsiyetler yetişmiş ve bu şahsiyetler dünyanın kaderini tayin eden insanlar olmuştur.

Amasyamız bir açık hava müzesi. Tarihin ve medeniyetin bütün izlerini şehri dolaştığınızda çok rahatlıkla teneffüs edebilirsiniz. Biz de bunun farkında olarak Amasyamızın şehir dokusunun ve kimliğinin tarihe uygun bir şekilde ortaya çıkabilmesi için belediye başkanlığımız ve diğer kurum ve kuruluşlarımızla güzel bir kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında devletimizden çok önemli katkılar alıyoruz.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar