İslamoğlu: Savcı söylemedi ama dosyada 2 bin 200 kişi var

Selam terör örgütü soruşturması kapsamında ifade veren ilahiyatçı yazar Mustafa İslamoğlu, dosya kapsamında 2 bin 200 kişinin bulunduğu iddiasını tekrarladı. Bu bilgiyi savcılığın mı yönündeki soruya İslamoğlu, “Savcılık söylemedi...

Google Haberlere Abone ol
İslamoğlu: Savcı söylemedi ama dosyada 2 bin 200 kişi var

Selam terör örgütü soruşturması kapsamında ifade veren ilahiyatçı yazar Mustafa İslamoğlu, dosya kapsamında 2 bin 200 kişinin bulunduğu iddiasını tekrarladı. Bu bilgiyi savcılığın mı yönündeki soruya İslamoğlu, “Savcılık söylemedi ama dosyanın kapsamı bu.” iddiasında bulundu.

Soruşturma kapsamında dosyaya sonradan görevlendiren Savcı İrfan Fidan, bazı şüphelileri ifadeye çağırmıştı. Bugün şüpheliler ifade vermeye başladı. İfade verenler arasında Mustafa İslamoğlu da yer aldı. Sorgu sonrasında açıklama yapan İslamoğlu, “Selam terör örgütü kapsamında bizlerin de adının karıştırıldığı bir dosya açılmış. Bu dosyayı açan hakim ve savcılar ve dinlemeleri yapan emniyet mensupları hakkında zaten suç duyurusunda bulunmuştuk. Şimdi o dosya kapsamında ifade vermeye geldik. Paralel yargının terör davası konusunda ifade verdik.” dedi.

İslamoğlu, “Suç, arkadaşlarımız arasında biliyorsunuz 2 bin 200 kişi var. MİT Müsteşarı’ndan tutun devletin en tepesine kadar yöneticilerle biz suç ortaklığı yapıyormuşuz. Dolayısıyla ifademizi verip çıkmış olduk.” diye konuştu.

Hakkındaki suçlamanın ne olduğu sorulan İslamoğlu, “Somut hiçbir şey yok. Sadece ve sadece dinlemeler var. Dinlemelerde de hiçbir şeyin tespit edilemediği yazılmış. Onun için de sonlandırılmış.” cevabını verdi.

“2 bin sayısını savcılık mı söyledi?” sorusuna ise İslamoğlu, “Hayır, dosyanın kapsamı bu.” diye cevap verdi. “Sanık sayısı olarak 2 bin kişi mi telaffuz edildi?” şeklinde tekrarlanan soruyu İslamoğlu, “Dosyanın kapsamı bu, savcılık söylemedi.” şeklinde cevapladı.

Dosya kapsamında şüphelilerden Hüseyin Avni Yazıcıoğlu da ifade verdi. Yazıcıoğlu ifadesiyle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Soruşturmanın Yazıcıoğlu'nun eşi Kamile Yazıcıoğlu'nun şikayeti üzerine başlatıldığı belirtilmişti. Kamile Yazıcıoğlu’nun eşi Hüseyin Avni Yazıcıoğlu'nun İran adına casusluk faaliyetinde bulunduğunu öne sürdüğü kaydedilmişti.

CİHAN

Yorumlar