Islah edilen mera alanı kurdele kesilerek hizmete açıldı

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Osmaniye Köyü'nde ıslah edilen 3 bin 18 dekar büyüklüğündeki mera alanı kurdele kesilerek törenle hizmete açıldı.Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen meraların geliştirilmesi...

Google Haberlere Abone ol
Islah edilen mera alanı kurdele kesilerek hizmete açıldı

Balıkesir'in Kepsut ilçesine bağlı Osmaniye Köyü'nde ıslah edilen 3 bin 18 dekar büyüklüğündeki mera alanı kurdele kesilerek törenle hizmete açıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen meraların geliştirilmesi ve ıslah edilmesi çalışmaları kapsamında Kepsut ilçesinde ıslah edilen mera alanı açıldı. Çalışmayla 5 yıllık bir program çerçevesinde hayvancılığın en önemli sorunu olan kaba yem açığının en ucuz temin edilebileceği yerler olan mera, yaylak, otlak ve çayırların korumasının yapıldığı, böylece hayvanların daha sağlıklı ve istenen bünye yapısına kavuşmalarının sağlandığı belirtildi.

Mera açılış törenine Vali Ahmet Turhan, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanı Mesut Akdamar, Kaymakam Hacı Asım Akgül, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, ziraat odalarının başkanları ile üreticiler katıldı.

Törende konuşan Vali Turhan, meranın Osmaniye Köyü'ne hayırlı olması dileğinde bulundu. Balıkesir'in tarım ve hayvancılık şehri olduğunu ifade ederek, "Balıkesir eti Türkiye'deki en kaliteli etlerin başında geliyor. Hayvancılıkta meraların çok büyük katkısı var. Meralarımızı korumalıyız. Sanayileşirken tarım ve hayvancılık alanlarının daraltılmaması gerekiyor. Bunun için tarım topraklarını koruyacağız. Osmaniye köyümüz tam bir tarım ve hayvancılık köyüdür. Burada bin 100 adet büyükbaş, bin 400 adet koyun, 600 adet keçi varlığımız mevcuttur." dedi.

"BALIKESİR TÜRKİYE'Yİ BESLEYEN ŞEHİR"

Balıkesir'in Türkiye'yi besleyen şehir olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Turhan, "Tarım ve hayvancılık alanlarımızı koruyacağız. Köylümüzün köyde para kazanması geçimini sağlaması bizim için çok önemli. Elimizdeki en önemli imkânımız tarım ve hayvancılık. Bakanlığımızın köylümüze destekleri ile birlikte yerelde mera ıslahı gibi yapılan destekler, köylümüzün gelirini doğrudan etkileyen önemli desteklerdir." değerlendirmesinde bulundu.

İl Tarım Müdürü Bayram Ali Alanlı ise ilde bulunan meraların zayıf karakterli ot kapasitesinin, yapılan ıslah çalışmalarıyla artırılıp üreticilerin kullanımına sunulduğunu bildirdi. Hayvanların beslenmesinde meraların öneminin tartışılmaz olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri, ıslah edilen mera alanını kurdele keserek kullanıma açtı. Tören sonunda, köylü kadınlar tarafından yapılan gözleme ve ayranlar protokole ikram edildi. CİHAN

Yorumlar