İŞKUR’dan üniversite öğrencilerine kariyer karnesi

Amasya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR), Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknoloji Fakültesi öğrencilerine yönelik 'Kariyer Paketi' programı hazırladı.

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR’dan üniversite öğrencilerine kariyer karnesi

Amasya Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR), Amasya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknoloji Fakültesi öğrencilerine yönelik 'Kariyer Paketi' programı hazırladı. Program kapsamındaki öğrenciler üniversite hayatları boyunca takip edilerek, öğrenim dönemi tabanlı olarak 'Kariyer Karnesi' çıkarılacak.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, önünde iş hayatına başlamak için 4 yıl gibi uzun bir süreç olan öğrencilerin lisans eğitimi süresince, bilimsel, kültürel ve sanatsal faaliyetler içinde bulundukları takdirde meslek hayatlarında daha başarılı olduklarını söyledi.
Rektör Orbay, “İŞKUR Müdürlüğü danışmanları öğrencilerimizin hem mesleki kariyer yolculuğuna katkı sağlayacağını düşündükleri, hem de bireysel gelişmelerine katkı sağlayacakları bir 'Kariyer Paketi' hizmeti uyguluyor. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknoloji Fakültesini ilk uygulamalar için pilot akademik birimler olarak ele alıp değerlendirdik. Öğrencilerimizde biraz da olsa farkındalık yaratabilirsek bu proje amacına ulaşmış olacaktır. Öğrencilerimize projeye sahip çıkmalarını ve kariyerlerini şimdiden planlamalarını öneriyorum." dedi.

“ÖĞRENCİLER BU PROJEDE AKTİF OLURLARSA BAŞARABİLİRİZ”

İŞKUR Amasya İl Müdürü Osman Yılmaz ise kurumlarının en önemli amaçlarından birinin, genç nüfus başta olmak üzere tüm insan kaynağını yetenekleri doğrultusunda uygun iş ve mesleğe yönlendirmek olduğunu söyledi. Yılmaz, “Eğitim ve istihdam ilişkisinin son derece önemli olduğu ülkemizde, bu doğrultuda Amasya İŞKUR olarak, kurumumuzun genel amaçlarına uygun, gençlerin, ilgi, yetenek ve becerilerine hitap eden, aldıkları eğitim doğrultusunda istihdamlarını sağlamak amacıyla çeşitli faaliyetler içeren bir 'Kariyer Paketi' hizmeti sunuyoruz. Paket, gençlerin seçtikleri mesleğe yönelik olarak yetkinliklerini ve dolayısıyla da istihdam edilebilirliklerini artırmayı hedeflemektedir. Bir başka ifadeyle gençler, bu uygulama sonucunda mezuniyetlerini takiben kolayca işgücü piyasasına girebilecek ve istihdam edilebileceklerdir. Şimdi bu sıralarda öğrenci olan arkadaşlarımızın mezun olduktan sonra özgeçmiş hazırlayarak iş aramaları, iş bulmaları, işverenle görüşmeleri gerekecek. Kurumumuz iş ve meslek danışmanları, öğrencilerimize öğrenim süreleri boyunca bir taraftan mesleklerinin gerektirdiği yetkinlikleri kazanmaları konusunda rehberlik edecek, diğer taraftan da özgeçmiş hazırlama, iş arama becerileri ve iş görüşmesi gibi konuları içeren danışmanlık hizmeti vereceklerdir. Öğrenciler bu projenin içerisinde ne kadar aktif olurlarsa o kadar faydalı olacağımızı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar