İŞKUR’a üç ayda 7 bin 926 kişi ilk kez iş için başvurdu

Kayseri’de 2014 yılı Ocak-Mart döneminde İŞKUR’a 7 bin 926 kişi işe girmek amacı ile ilk kez başvuruda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR’a üç ayda 7 bin 926 kişi ilk kez iş için başvurdu

Kayseri’de 2014 yılı Ocak-Mart döneminde İŞKUR’a 7 bin 926 kişi işe girmek amacı ile ilk kez başvuruda bulundu. Toplam kurumda kayıtlı işsiz sayısı 29 bin 744, kayıtlı işgücü sayısı ise 62 bin 650 olarak gerçekleşti.

Kayseri İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı’nın başkanlığında toplanarak, 2014 yılı Ocak-Mart dönemi çalışmalarını değerlendirdi. Vali Yardımcısı Avcı, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerin katıldığı toplantıda, Kayseri’nin istihdam oranlarının artırılması konusu ile mesleki eğitim çalışmalarının önem taşıdığını belirterek, engellilerin istihdam oranları hakkında İŞKUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek tarafından verilen bilgileri değerlendirdi.

Vali Yardımcısı Avcı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda 2014 yılı Ocak-Mart döneminde 15 farklı grupta düzenlenen iş gücü yetiştirme programlarına 185’i erkek, 11’i ise kadın olmak üzere toplam 196 kişinin katıldığını ve bu kişilerden 121’inin mezun olduğu kalanların ise eğitimlerinin devam ettiğini, mezun olanların ise 45’inin işe yerleştirildiğini kaydetti. Avcı, İŞKUR’un çalışmalarına ilişkin ise şu bilgileri verdi: “2014 yılı Ocak-Mart döneminde İŞKUR’a 7.926 kişi işe girmek amacı ile ilk kez başvuruda bulunmuş olup, toplam kurumda kayıtlı işsiz sayısı 29.744, kayıtlı işgücü sayısı ise 62.650 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde 14’ü kamu, 4.489’u özel olmak üzere toplam 4.503 kişi işe yerleştirilmiştir. Engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılan çalışmalar sonucunda ise toplam 479 engelli kardeşimiz durumlarına uygun işe yerleştirilmiştir.”

Vali Yardımcısı Avcı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın’ın teklifleri ile engellilerin istihdama katılım oranlarının arttırılması amacıyla; İŞKUR, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonunun sağlayacağı birer temsilci ile Alt Çalışma Grubu oluşturulmasına karar verilmiştir. Yapılan çalışmaların neticeleri bir sonraki toplantıda değerlendirilerek kamuoyuna duyurulacaktır.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar