İŞKUR ve Amasya Üniversitesi, genç istihdamı destekliyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Amasya İl Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi, ortaklaşa yapacak olduğu Orta Karadeniz İstihdam Zirvesi öncesi basın toplantısı düzenledi. İki gün sürecek olan “Genç İstihdamı Destekliyoruz” temalı zirvede,...

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR ve Amasya Üniversitesi, genç istihdamı destekliyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Amasya İl Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi, ortaklaşa yapacak olduğu Orta Karadeniz İstihdam Zirvesi öncesi basın toplantısı düzenledi. İki gün sürecek olan “Genç İstihdamı Destekliyoruz” temalı zirvede, genç nüfusun işgücü piyasasının ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yetiştirilmesi konusuna değinilecek.

Bölgede genç istihdama yönelik ilk kez bir zirve yapıldığını belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Amasya perspektifinden bölgedeki işsizlik, işsizliğe çözüm yolları, kadın ve genç istihdamı ve sorunları başlıklı sunumlarla işsizlik ve iş hayatında profesyonelleşme çabalarının enine boyuna tartışılacağını söyledi. İş arayan ve işverenin karşılıklı beklentileri ve problemlerinin tartışılacağı zirveyi çok önemsediğini belirten Orbay, ''İşverene iyi eğitim almış, kalifiye eleman sunan Amasya Üniversitesi hızla büyüyor. Bölgedeki ve Türkiye'deki açık alanları hızla tespit edip istihdam odaklı programlar açmaya devam ediyoruz. Havacılıkta yer hizmetleri programı, grafik tasarım programı, bilgisayar destekli tasarım ve animasyon programı, sivil savunma ve itfaiyecilik programı, otobüs kaptanlığı ve posta hizmetleri bunlardan sadece birkaçı.'' dedi.

Soma'da meydana gelen maden faciasına da değinen Rektör Orbay, ''Maden faciası incelendiğinde odak noktasında maalesef işçi sağlığı ve güvenliğinin gerekli kriterlerde yapılmadığı gerçeğini görüyoruz. Üniversitemizin İşçi sağlığı ve Güvenliği Programı olduğunu hatırlatmakta yarar görüyorum. Bu program ülkemizde işçi güvenliğinin iyi noktalara gelmesine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Amasya İŞKUR Müdürü Osman Yılmaz ise istihdamın her alanında var olduklarını belirtti. Müdür Yılmaz, İŞKUR’un işçi işveren buluşmasında, işçinin işverene takdiminde, işçiyi işverene takdim ederken vasıfsız iş gücünü vasıflı hale getirilmesi gibi konularda her zaman var olacaklarını kaydetti. Müdür Yılmaz, “Teorik eğitimi diplomasıyla kazanmış, pratiği de iş yerinde yapılan meslek edindirme, işbaşı eğitim programları ve projelerle kazanacak gençleri istihdam ediyoruz. 'Genç İstihdamı Destekliyoruz' temalı zirve ile Amasya'nın genç nüfusuna iş hayatında izleyecekleri yolu gösterme ve iş hayatına atılma noktasında katkı sağlama fırsatı olarak değerlendiriyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Orta Karadeniz İstihdam Zirvesi’nin 23-24 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar