İŞKUR Aydın'da iş arayanlarla ve işverenleri üçüncü defa buluşturdu

İŞKUR’un düzenlediği 3. Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (AYİF) açıldı.

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR Aydın'da iş arayanlarla ve işverenleri üçüncü defa buluşturdu

İŞKUR’un düzenlediği 3. Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (AYİF) açıldı. Eski otogardaki açılışta konuşan İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, iki gün sürecek ve 45 firmanın katıldığı fuarda, iş arayanlarla işverenleri biraraya getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kalifiye elemanın önemine değinen Terzi, görev yaptığı sürede Aydın’da elinde mesleği olan, iş bilen bir vatandaşın bile kurumlarından iş istemediğini söyledi.

İŞKUR İl Müdürü Terzi, amaçlarının istihdamın korunması, arttırılması ve geliştirilmesi, işsizliğin azaltılmasına katkı olduğunu söyledi. İşverenle iş arayanları biraraya getirmek, firmaların nitelikli işgücü ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir ortam oluşturmak amacıyla fuar düzenlendiğini belirterek, “Çabamız kendisini yetiştirmiş, mesleğinde uzman, işini seven bireylerdir. Geçen yıl ülkemizde işsizlik yüzde 9,7 olarak gerçekleşmiştir. Aydın'da işsizlik oranı ise yüzde 6,9'dur. Aydın’da istihdamı arttırma, işsizlik sorununu kökünden çözme ve sanayicimizin aradığı mesleğinde yetişmiş eleman sayısını arttırma gayemiz sürmektedir. Aydın da 2023 vizyonunu yakalaması için bu süreçte yerini almalıdır. 2023’te hedefimiz olan yüzde 5 işsizlik oranını Aydın’da yakalamak için biz de üzerimize düşen görevi paydaşlarımızla yerine getirmeliyiz. Aydın, jeotermalin merkezi olacaktır. Bunun peşinden tarım ve kaplıca turizmi hayat bulacaktır. Özellikle kalifiye eleman sorununu çözmeliyiz.” dedi. İŞKUR’un işverenlere yönelik katkı ve teşvik avantajlarından faydalanılması çağrısında da bulunan Rahmi Terzi, “Fuarımıza katılan öğrencilerimizi, buraya kalabalık olsun diye davet etmedik. Mezun olduktan sonra hayatın gerçekleriyle önceden yüzleşmenizi istedik. İşverenlerin sizlerden neler beklediğini, piyasada iş bulma şartlarının nasıl olduğunu görmenizi, kısacası bu diplomayla iş bulabilir misiniz gerçeğiyle yüzleşmenizi istiyoruz. Asıl hayat, iş hayatıyla birlikte başlayacaktır. Alınterinizin akacağı dönem bu dönemdir.” şeklinde konuştu.

Aydın'da İŞKUR’a kayıtlı 9 bin 847 işyeri olduğunu kaydeden İl Müdürü Terzi, "Bunlardan bin 120 tanesi 10'dan fazla, 247 işyeri de 50’den fazla işçi çalıştıran yerlerdir. 2014 Mart ayı itibariyle toplam 53 bin 254 işgücü ve kayıtlı 29 bin 320 işsiz mevcuttur. Ocak-Mart 2014 döneminde, bin kişi işe yerleştirilmiştir. 200 iş programından 480 kişi faydalanmıştır. Aydın’da birçok meslekte açık vardır. Sanayicimiz, turizmcimiz ve tarım alanında istediği kalifiye elemanı bulamamaktadır. Bunlardan en önemlileri, servis elemanı ve kaynakçılıktır. Sanayide kalifiye elemana ihtiyaç var.” dedi.

İki gün sürecek fuarda turizm alanında faaliyet gösteren firmalar, özellikle öğrencilerden büyük ilgi gördü. Açılışa Aydın Vali Yardımcısı Abdullah Aslan, İŞKUR Daire Başkanı Mehmet Aslan, daire müdürleri, oda ve firma temsilcileri, iş arayanlar, çok sayıda öğrenci ve genç katıldı. CİHAN

Yorumlar