İŞKUR, 5 ayda 628 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdi

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Yozgat İl Müdürlüğü, ilde 5 aylık süreçte 628 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdi.Yozgat İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak, yaptığı açıklamada devlet tarafından istihdamın artırılmasına yönelik...

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR, 5 ayda 628 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdi

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Yozgat İl Müdürlüğü, ilde 5 aylık süreçte 628 kişiyi özel sektörde işe yerleştirdi.

Yozgat İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak, yaptığı açıklamada devlet tarafından istihdamın artırılmasına yönelik başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi. 2014 yılı itibariyle şu ana kadar İŞKUR’a bin 900 kişinin iş başvurusunda bulunduğunu ifade eden Atak, "Özel sektörde 628 vatandaşımızın istihdamını sağladık. Bizim şu anda karşılaştığımız sorunların başında iş beğenmeme geliyor. Vatandaşlarımız genelde kamuda ya da masa başında iş istiyor. Biz de böyle bir seçeneğin mümkün olmadığını izah ediyoruz. Bize müracaat eden bin 900 kişiden 628 vatandaşımız şu an özel sektörde çalışıyor. Diğer vatandaşlarımız ise özelde çalışmak istemiyor ya da çalışma şartlarını beğenmiyor." dedi.

İŞKUR tarafından 250 kişiye girişimcilik eğitim kursu açtıklarını, bu sayede kursiyerin KOSGEP desteklerinden faydalanabileceklerini vurgulayan Atak, "İlimiz ve ilçelerimizde girişimcilik eğitim kurslarımız başladı. 10 gün sürecek kursumuzda, kursiyerlere günlük 20 lira ücrette verilmektedir. Ayrıca istihdam garantili eğitim kurslarımızda devam ediyor. Bu kapsamda iş başı eğitim programımızda ilk 5 ayda 290 kursiyerimiz yararlandı." diye konuştu.

İşbaşı eğitimi ile yanında en az 2 işçi ile 10 işçi çalıştıran işverenlerin bir işçi daha istihdam ettikleri takdirde günlük 25 TL ve Genel Sağlık Sigortası’nın İŞKUR tarafından karşılandığını anlatan Atak, "İşçi çalıştırma sayısı 10 kişide bir kişi olarak belirlenmiştir. En az 2 işçi çalıştıran bir esnafımız bir kişi daha istihdam sağlarsa onun maaş ve genel sağlık sigortası 6 ay süreyle İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. 11 ile 20 işçi çalıştıran işçi ise 2 kişi işbaşı eğitiminden istihdam edebilecek. Yani kurum her on kişide bir kişinin maaş ve genel sağlık sigortasını İŞKUR karşılamaktadır. İşveren 6 ay sonrası 2 ay da kendisi çalıştırırsa tekrar o işveren aynı haktan tekrar yararlanabilecektir. Bu uygulamadan yararlanmak isteyen işverenlerimizi kurumumuza bekliyoruz. Bizler bu konuda gerekli bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Amacımız devletimizin işletmelere sağladığı bu imkanlardan herkesin yararlanmasını sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

Yozgat İŞKUR Müdürü Atak, 2012 yılı performas değerlendirme sıralamasında ülke genelinde 55. sırada yer aldıklarını, 2013 yılında ise 16. sıraya yükseldiklerini belirterek, vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermenin gayreti içinde olduklarını ifade etti. CİHAN

Yorumlar