'İskilip Kitap Okuyor' kampanyası başladı

Çorum'un İskilip ilçesinde bir yıl sürecek olan ''skilip Kitap Okuyor' kampanyasının açılışı il ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.Kampanyanın açılış programına İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, İl Genel Meclis...

Google Haberlere Abone ol
'İskilip Kitap Okuyor' kampanyası başladı

Çorum'un İskilip ilçesinde bir yıl sürecek olan ''skilip Kitap Okuyor' kampanyasının açılışı il ve ilçe protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Kampanyanın açılış programına İskilip Kaymakamı Şuayip Gürsoy, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Muammer Cengil, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kampanya kapsamında ilk olarak 1924 yılında kurulan İskilip Halk Kütüphanesi'ne gidildi. Projedeki amacın okuma alışkanlığının artırılarak sürekli bir hale getirilmesi olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru, kentteki yetkililerden kütüphanelere kitap alımı konusunda da yardım aldıklarını ayrıca belirtti.

2013 yılı sonu itibariyle İskilip Halk Kütüphanesi'nin 35 bin kitaba ve 550 üyeye sahip olduğunu kaydeden Müdür Özüdoğru, merkezde bulunan Hasan Paşa İl Halk Kütüphanesi'nden sonra İskilip Halk Kütüphanesi'nin Çorum'un ikinci büyük kütüphanesi olduğunu kaydetti.

Genel Sekreter Ömer Arslan ise İl Özel İdaresi olarak stratejik planları arasında okuma alışkanlığının artırılmasına yönelik maddeler olduğunu belirtti ve İl Genel Meclisi'nin bu konuda kendilerine destek verdiklerini ve kampanya başlatılmasını teşvik ettiklerini söyledi.

Katılımcılar ve vatandaşlar İskilip Şehir Parkı'nda İlçe Halk Kütüphanesince oluşturulan Açıkhava Kütüphanesinden kitaplar aldı. İlçe halkıyla birlikte oluşturulan gruplarla birlikte Şehir Parkı'nda okuma kampanyası gerçekleştirildi.

Özel İdare'den yapılan açıklamada ise ''İlçe halkının okuma alışkanlığının artırılması, kütüphane üye sayısının çoğaltılması ve küçük yaşta kitap okuma sevgisinin aşılanması amacıyla gerçekleştirilen kampanyanın bir yıl sürdürülmesi hedefleniyor ve ardından ilerleyen tarihlerde diğer ilçelerde de yapılması öngörülüyor. Kampanyanın sonunda en çok kitap okuyan okuma grubuna çeşitli hediyeler verilecek.'' denildi. CİHAN

Yorumlar