İskilip, Akşemseddin Hazretleri'ni 3. kez temsili olarak İstanbul'a uğurladı

Çorum’un İskilip ilçesinde Fatih Sultan Mehmet Han’ın Hocası Akşemseddin Hazretleri'nin fetih öncesi İstanbul’a uğurlanış töreni bu yıl 3. kez canlandırıldı.İskilip'in Çorum Caddesi'nde düzenlenen törene Kaymakam Şuayip Gürsoy,...

Google Haberlere Abone ol
İskilip, Akşemseddin Hazretleri'ni 3. kez temsili olarak İstanbul'a uğurladı

Çorum’un İskilip ilçesinde Fatih Sultan Mehmet Han’ın Hocası Akşemseddin Hazretleri'nin fetih öncesi İstanbul’a uğurlanış töreni bu yıl 3. kez canlandırıldı.

İskilip'in Çorum Caddesi'nde düzenlenen törene Kaymakam Şuayip Gürsoy, Belediye Başkan Vekili Murat Önder, İlçe Emniyet Müdürü Cihan Ercan, siyasiler, idareciler, öğrenciler ve birçok vatandaş katıldı.

Mehter takımı eşliğinde gerçekleştirilen programda Akşemseddin’i canlandıran Akşemseddin Anadolu Lisesi edebiyat öğretmeni Gökhan Özkal halka yaptığı vasiyet konuşmasının ardından halkı selamladı. Kaymakamı Şuayib Gürsoy da, İstanbul’un fethinin 561. yıldönümünün İskilip’te üç yıldır çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek, “Türk tarihi açısından oldukça önemli bir tarihi olan bugünü İskilip’te düzenlediğimiz etkinliklerle kutluyoruz. İstanbul’un fethi İskilip ve tarih açısından çok önemli bir dönüm noktası. Ama İskilip açısından ayrı bir önemi var. Bu önem fethin manevi mimarı, Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri’nin hocası Akşemseddin Hazretleri tarihi kaynaklara göre yaklaşık olarak, 15 yıl boyunca İskilip’in Evlik köyünde ikamet etmişlerdir. Burada ilimli iştigal etmiş, talebe yetiştirmiş, hizmet etmişlerdir. Kurmuş olduğu cami halen daha hizmet vermektedir. Oğlu ve çeşitli akrabaları Evlik’tedir. Bu vesile ile Akşemseddin Hazretleri’nin İskilip için önemi büyüktür. İskilip Akşemseddin Hazretleri’ne ev sahipliği yapmış olmanın mutluluğunu ve bahtiyarlığını yaşamaktadır. Bu tür faaliyetler tahmin ediyorum ve ümit ediyorum ki o insanların daha iyi tanınmasına, anlaşılmasına vesile olacaktır. Allah Fatih Sultan Mehmet Han’a, Akşemseddin Hazretleri’ne layık nesiller olmayı bize nasip etsin. Fethimiz kutlu olsun herkese teşekkürlerimi sunarım" dedi.

Program Çorum Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterilerinin ardından sona erdi.

CİHAN

Yorumlar