İSKİ'de çalınan rögar kapakları uyarısı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), vatandaşları çalınan rögar kapakları konusunda uyardı.İSKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde dere yatakları, yeşil alanlar ve kırsal bölgeler gibi alanlarda çok sayıda...

Google Haberlere Abone ol
İSKİ'de çalınan rögar kapakları uyarısı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), vatandaşları çalınan rögar kapakları konusunda uyardı.

İSKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde dere yatakları, yeşil alanlar ve kırsal bölgeler gibi alanlarda çok sayıda rögar kapağının çalındığı ve ağızları açık kalan rögarların büyük tehlike saçtığı uyarısında bulunuldu. Açıklamada, “Şehrimizde atık su hatlarının tamir, bakım, onarım ve havalandırmalarının yapılabilmesi amacıyla atık su bacaları tesis edilmekte ve bu bacalar gerektiğinde ilgili personelce açılmak üzere kapatılmaktadır. Bilhassa toprak zeminlerde büyüyen otlar sebebiyle görülmesinin zorlaştığı yerlerde bulunan baca kapaklarının çalınması, insanlar ve hayvanlar için hayati risk oluşturmaktadır.” denildi.

İSKİ açıklamasında, rögar kapağı hırsızlıklarının önüne geçebilmek amacıyla bir dizi tedbirlerin alındığı, bu çalışmanın neticesi olarak da şehrin merkezinde yaşanan rögar kapağı hırsızlıklarının önemli derecede azaldığı hatırlatıldı. Açıklamanın devamında, “Ancak şehrin trafik yüküne ve korozyona dayanıklı, fakat ekonomik değeri düşük olarak üretilen söz konusu kapakların da bazı bölgelerde çalındığı, bu nedenle de can ve mal güvenliğini tehdit eder durumlar yaşandığı tespit edilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Bu arada, İstanbulluların çalınmış rögar kapağı ya da çalınma girişimi gibi durumları ‘Alo 185 İSKİ’, ‘Alo 153 İBB Beyaz Masa’ hatlarına ya da emniyet, kaymakamlık, belediye ve muhtarlık gibi kamu kuruluşlarına haber vermeleri istendi.

CİHAN

Yorumlar