İSKİ'den engellilere yönelik tanıtım filmi

İçme suyu ve atık su arıtma serüvenini anlatan filmler hazırlandı.

Google Haberlere Abone ol
İSKİ'den engellilere yönelik tanıtım filmi
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), engellilere yönelik, içme suyu ve atık su arıtma serüvenini anlatan filmler hazırladı.

İSKİ'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa'nın 23 ülkesinden büyük İstanbul'da günde 3 milyon metreküpün üzerinde su arıtılarak içilebilir olarak şehrin her noktasına ulaştırılıyor. Aynı şekilde kullanılan sular toplanarak modern arıtma tesislerine ulaştırılıyor ve çevreye zararsız hale getiriliyor.

İSKİ, tüm bu süreci ve İstanbul’un eşsiz konumunu anlatan filmler de hazırladı. Hazırlanan filmler, Sesli Betimleme Derneği ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde işaret dili, sesli betimleme ve alt yazı gibi uygulamalar ile engelliler için uyarlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve Sesli Betimleme Derneği Başkanı Kenan Önalan, İstanbul'un, Türkiye'nin ve dünyanın göz bebeği bir kent olduğunu belirterek, "Böylesine bir kente hayatın temel maddesi suyu ulaştıran İSKİ'nin engelli bireyler için böyle bir duyarlılık göstermesi ve filmler hazırlaması takdire şayan. Bu projeyi duyduğumuzda çok hoşumuza gitti ve hemen birlikte çalışmalara başladık. Dilerim bu anlayış ve uygulama tüm kamu kurumlarımıza yayılır." ifadesini kullandı.

Yorumlar