İskenderunlu işadamları, yabancılara gayrimenkul satış yasağını eleştirdi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ali Tekten, Hatay’da yabancılara gayrimenkul satışına yönelik yasağın kaldırılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İskenderunlu işadamları, yabancılara gayrimenkul satış yasağını eleştirdi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Ali Tekten, Hatay’da yabancılara gayrimenkul satışına yönelik yasağın kaldırılması gerektiğini söyledi.

İTSO meclis toplantısı Meclis Başkan Servet Ugutmen başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Ali Tekten, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde yabancılara konut satışı serbest olmasına rağmen Hatay’da yasak olduğunu hatırlattı. Bu yüzden yaptıkları konutları satamadıklarını dile getiren Tekten, “Oysa bölgemiz gerek sanayi gerekse turizm açısından son derece önemli bir potansiyele sahip. Bu konuyla ilgili gerekli çalışmaların yapılması ve bu sorunun giderilmesi gerekir. Bu yasağın kaldırılmasıyla bölge turizminin de gelişeceği kanısındayım. Hatay’da bu sorunun çözülmesi ile yıllık 1 milyar dolarlık satışın yapılacağına inanıyorum. Ben bu konuyu bakanımız ile de görüştüm. Bu haksız rekabetin kaldırılması için gerekli bakanlara ve ilgili birimlere bilgiler verilmesi için İTSO yönetiminin de girişimler yapmasını bekliyorum.” dedi.

Sanayi ve Ticaret Odası meclis üyesi Tekten, “Hiçbir yabancı şu an ilimizden konut alamıyor. Hatay’da Samandağ’da, Karaağaç’ta çok sayıda işadamı mevcut ve çok güçlü bağlantıları var. Bu uygulama sadece Hatay’da var. Bakanlar kurulunun almış olduğu karar gereği böyle bir uygulama yapıyor” diye konuştu.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da konunun yönetim tarafından görüşülerek ilgili birimlere iletilmesi için gerekli çalışmaları yapılacağını ifade etti.

Toplantıya katılan İş-Kur Müdürü Mehmet Yüksel de üyelere yabancı uyruklu işçilerin çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Özellikle Suriye’den gelenlerin çalışmaları sırasında doğabilecek kaza ve benzeri konular ile esnafların mağduriyet yaşamaması için yapmaları gerekenleri anlattı. Mehmet Yüksel, “Suriyeli vatandaşların şehrimizde barınmaları tamamen devlet politikasıdır. Bizler bu konuda kanunların bize verdiği yetkiler ölçüsünde hareket etmek durumundayız.” dedi.
CİHAN

Yorumlar