İskenderun'da Romanya Fahri Konsolosluğu açıldı

İskenderun Romanya Fahri Konsolosluğu hizmet binası, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz’in de katıldığı tören ile hizmete açıldı. Çivi Söken Plaza'da gerçekleştirilen açılışta söz alan Romanya Büyükelçisi Radau Onofrei, İngilizce...

Google Haberlere Abone ol
İskenderun'da Romanya Fahri Konsolosluğu açıldı

İskenderun Romanya Fahri Konsolosluğu hizmet binası, Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz’in de katıldığı tören ile hizmete açıldı.

Çivi Söken Plaza'da gerçekleştirilen açılışta söz alan Romanya Büyükelçisi Radau Onofrei, İngilizce öğretmeni Feyza Belli aracılığı ile yaptığı konuşmasında, “Türkiye ile Roanya iki dost ve kareş ülke. Türkiye’nin Avrupa Birliği'ne girme sürecinde her zaman iki ülke birlikte hareket etmektedir. İskenderun Türkiye’nin en güzel şehirlerinden birisi. İskenderun Romanya Fari Konsolosluğu'na getirilen Faruk Rende kardeşimiz iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinde köprü vazifesi görecektir.” dedi.

Hatay Valisi M.Celaleddin Lekesiz ise Hatay’ın hoşgörü kenti olduğunu, Türkiye ile Romanya arasındaki ihracat rakamlarının her geçen yıl arttığını vurguladı. Fahri konsolosluğunun iki ülke arasındaki barış, kardeşlik ve hoşgörüyü pekiştirmesini istedi.

İskenderun Romanya Fahri Konsolosluğu görevine getirilen Faruk Rende, “Türkiye ve Romanya arasında kökleri tarihe dayanan sağlam bir dostluk ilişkisi bulunmaktadır. Ülkemiz aynı coğrafyayı paylaşmanın yanında, aynı zamanda ortak bir kültürü de paylaşmaktadır. Türkiye ile Romanya BM, NATO, Karadeniz Ekonomik İşbirliği süreci gibi uluslararası ve bölgesel örgütler şemsiyesi altında da yakın bir işbirliği sergilemektedir. Bu ilişkilerimiz stratejik ortaklık bildirgesiyle stratejik iş birliği seviyesine yükseltilmiştir. Türkiye ile Romanya Balkanlar'da halen birbirlerinin en büyük ticari ortağıdır.” diye konuştu.

İskenderun Romanya Fahri Konsolosluğu'nun açılış kurdelesini Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Nihat Matkap, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkan Vekili Ergün Gözüküçük, Romanya Büyükelçisi Radau Onofrei ve İskenderun Romanya Fahri Konsolosu Faruk Rende birlikte kesti.

CİHAN

Yorumlar