İskenderun'da kurtuluş coşkusu

Türk ordusunun Hatay topraklarına İskenderun'dan girişinin 76. yıldönümü coşku ile kutlandı. Kurtuluş Bayramı dolayısıyla İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı ve 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç...

Google Haberlere Abone ol
İskenderun'da kurtuluş coşkusu

Türk ordusunun Hatay topraklarına İskenderun'dan girişinin 76. yıldönümü coşku ile kutlandı. Kurtuluş Bayramı dolayısıyla İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı ve 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, anıt alanına çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Seyfi Dingil, büyük bir saygı ve gururla andığımız Milli Mücadelenin, İskenderun için özel anlamı olan, düşman işgalinden kurtuluşumuzun ve şanlı Türk ordusunun İskenderun’a girişinin 76. yıldönümünü gururla, coşkuyla, sevinçle ve geleceğe olan güvenle kutladıklarını belirtti.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 5 Temmuz 1938’in İskenderun’un ve bütün Hatay’ın kaderini ve geleceğini belirleyen tarihi bir gün olduğunu söyledi.

Anıt alanındaki tören, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in, anıt şeref defterini imzalaması ile son buldu. Anıt alanında düzenlenen törenin ardından protokol üyeleri Halk Eğitim merkezinde açılan 'Dünden bugüne İskenderun' adlı resim sergisinde İskenderun'un kurtuluş günu çekilen fotoğraflar yer aldı. Araştırmacı tarihçi Yazara Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in torunu olan Mehmet Mursaloğlu'nun Fransa'dan getirttiği ve özel bir albümden oluşan fotoğraflar yoğun ilgi gördü. Adeta İskenderun tarihine ışık tutan fotoğraflarda Türk ordusunun Hatay topraklarına İskenderun'dan girişini anlatan kareler yer aldı. Serginin bir hafta süre ile açık kalacağı ve gezilebileceği kaydedildi. CİHAN

Yorumlar