İşitme engellilere malzeme yardımı

İşitme Engelliler 2. Ligi 9. Grup'ta mücadele eden Muş Gençlik ve Spor Kulübü işitme engelli sporculara malzeme yardımı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
İşitme engellilere malzeme yardımı

İşitme Engelliler 2. Ligi 9. Grup'ta mücadele eden Muş Gençlik ve Spor Kulübü işitme engelli sporculara malzeme yardımı yapıldı.

Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İşitme Engelliler 2. Ligi 9. Grupta mücadele eden işitme engelli sporculara malzeme yardımında bulundu. Muş Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren işitme engeli takımın daha önce aktif olmadığı için bütçesinin olmadığını belirten İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ali Kartal, İl Müdürlüğü bünyesindeki bazı kalemlerden az bir kesinti ile malzeme alabildiklerini söyledi.

İşitme engeli takımının malzeme sıkıntısı olduğu için müsabakalara gidip gelmede sıkıntı yaşadığını ifade eden Kartal, şunları söyledi:

"İşitme engeli futbol takımımız 2. Ligde oynadığı için bize başvuruda bulundular. İşitme engeliler için bütçe olmaması için İl Müdürlüğümüzün farklı kalemlerdeki bütçelerinden bütçe oluşturduk. Bu vesileyle işitme engeli sporcularımıza malzeme yardımı yaptık."

"İLİMİZDEKİ SPORCULAR İÇİN SÜREKLİ DESTEK İSTİYORUZ"

Muş’ta maddi durumu düşük ve aktif olan spor kulüplerinin ihtiyaçları için sürekli Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile iletişim haline geçerek destek istediklerini kaydeden Kartal, Muş Bedensel Engelliler Takımına 10 bin lira yardımın yapıldığını söyledi.

Kartal, Muş'ta aktif faaliyet gösteren spor kulüpleri için genel müdürlük ile irtibat haline geçip destekte bulunulması için çalıştıklarını da belirterek, "Genel Müdürlüğümüzde imkanlar dahilinde gerekli desteği vermeye çalışıyor. Ancak işitme engellilerimize biz kurum olarak yardım ettik. Genel toplamda 20 sporcu için eşofman, yağmurluk, forma, krampon, spor ayakkabısı ve diğer kalemlerde sporcu için gerekli malzemeler alındı. Yaklaşık 6 bin lira değerinde olan malzemeleri işitme engeli sporcularımıza teslim ettik. Ayrıca, Bedensel Engelliler Liginde ilimizi temsil eden Muş Bedensel Engeliler Derneği’ne de 10 bin lira yardımın gelmesini sağladık. Bununla birlikte ilimizde aktif faaliyetlerde bulunan Sevgi Engelliler Derneğine ise 2 adet tekerlekli sandalye verildi. Her türlü imkanları kullanarak ilimiz sporuna katkı sunmaya çalışıyoruz. Bizimde spor kulüpleri ve sporcularımızdan beklentimiz başarılı olmalarıdır. Birçok spor kulübümüzde zaten ilimizi en iyi şekilde temsil ediyor." dedi.
CİHAN

Yorumlar