İşitme engelliler korosu 'elleriyle' konser verdi

Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları ile Yahya Özsoy İşitme Engelliler Ortaokulu, 'Ellerimizi Duyar mısınız' adlı koro kurdu.'Ellerimizi Duyar mısınız Korosu, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları müzik öğretmeni İrem Boz ve Yahya Özsoy...

Google Haberlere Abone ol
İşitme engelliler korosu 'elleriyle' konser verdi

Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları ile Yahya Özsoy İşitme Engelliler Ortaokulu, 'Ellerimizi Duyar mısınız' adlı koro kurdu.

'Ellerimizi Duyar mısınız Korosu, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları müzik öğretmeni İrem Boz ve Yahya Özsoy İşitme Engelliler Ortaokulu müzik öÖğretmeni Elvan Şahinoğlu yönetiminde ilk konserini 19. Türkiye Korolar Şenliği'nde gerçekleştirdi. İşitme engelli çocukların sesi olabilmeyi ve farkındalık yaratabilmeyi amaçlayan Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları korosu müzik öğretmeni İrem Boz, Yahya Özsoy İşitme Engelliler Ortaokulu müzik öğretmeni Elvan Şahinoğlu ile görüşerek, iki okulun öğrencilerini bir projede birleştirdi. Müziğin hiçbir koşulda engel tanımadığını gösteren öğrenciler 'elleriyle' seslerini duyurabilmeyi amaçladı ve 'Ellerimizi Duyar mısınız' korosunu bir sosyal sorumluluk projesi haline getirdi.

ÖĞRENCİLERE İKİ ÖDÜL BİRDEN

Repertuvarıyla ilk kez 24 Mayıs'ta 19. Türkiye Korolar Şenliğine katılarak, jürinin beğenisini toplayan koro, 'Sevda Cenap And Müzik Vakfı Özendirme Ödülü' ve 'Koro Disiplini, Sahne Hâkimiyeti ve Görünümü' ödüllerini aldı.

'Ellerimizi Duyar mısınız' korosunun önümüzdeki yıllarda da çalışmalarını sürdürmeye, işitme engelli öğrencileriyle birlikte bazen sesli bazen de sessizce şarkı söylemeye ve ellerini duyurmaya devam edeceği belirtildi. CİHAN

Yorumlar