İşitme engelli takımı iddialı

Siirt İşitme Engelliler Spor takımı, Diyarbakır ve Van’dan 3 yeni futbolcuyu renklerine bağladı.

Google Haberlere Abone ol
İşitme engelli takımı iddialı

Siirt İşitme Engelliler Spor takımı, Diyarbakır ve Van’dan 3 yeni futbolcuyu renklerine bağladı. Türkiye Engelliler Liginde mücadele eden Siirt İşitme Engelliler takımı Diyarbakır İşitme ve Engelli takımı ile Van’dan 6 yeni futbolcu kadrolarına bağladı.

2013 yılından beri kurulan ancak maddi imkansızlıktan ötürü, Türkiye Engelliler liginde katılamayan, Siirt Engelliler takımı ligde şampiyon olmak için iddialı olduklarını açıkladı. İşitme Engelli Spor Kulübü Başkanı Seyfettin Kol, takımda Diyarbakır engelli takımında 3 futbolcuyu renklerine bağladıklarını açıkladı. Diğer taraftan yine Van Engelli Spor takımdan da 3 yeni futbolcuyu transfer ettiklerini belirten Kol, “Bizim amacımız işitme engellilerini topluma kazandırmaktır. Toplumdan soyutlanmamaları için bizler elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Siirt İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Seyfettin Kol, takıma tüm Siirtli vatandaşların ve siyasilerin sahip çıkmasını istedi. Şuana kadar bir tek Siirt Valisi Ahmet Aydın’dan destek aldıklarını belirten Başkan Seyfettin Kol, “Vali Ahmet Aydın bize 5 bin TL maddi destek sözü verdi. Bundan 2 bin TL parayı bize verebildi. Bizler bu paraları takımda bulunan engelli sporcularımıza dağıttık. Biz Siirt’te bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye bir çok ilin engelli takımı bulunuyordu ama Siirt’te bulunmuyordu. Buna biz yönetim olarak sahip çıkıp yeni bir takım kurduk ve şuan ligde yer alıyoruz. Bizim Siirtli vatandaşlardan tek isteğimiz bizlere sahip çıkmalarıdır. İnanın engelli sporcuların maçları daha çok zevkli geçiyor ve gelip bizleri izlesinler.” dedi. CİHAN

Yorumlar