İşitme engelli çocuğun ölümüne taksitli ceza

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde 2012 yılında elektriğe kapılarak yaşamını yitiren 13 yaşındaki Yunus Eser'in davasında mahkeme karar verdi.

Google Haberlere Abone ol
İşitme engelli çocuğun ölümüne taksitli ceza

İddialara göre, 2 Ekim 2012’de, Yunus Eser’in Karamürsel Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nun bahçesinde oynadığı top, Kredi Yurtlar Kurumu’nun bahçesine düştü. Yunus Eser, mektep duvarının diğer tarafında kalan topu almak isterken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili adli süreç devam ederken, çıkan yargı kararı aileyi sarstı. Karamürsel Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, "Taksirle ölüme sebebiyetten" suçlu olan memleket müdürü Kadir Taşkıran ve elektrik hattını düzenleyen Aydın Ağar, 3’er sene 6’şar maaş hapis cezası “iyi hal” indiriminin peşinden 21 bin 200’er lira adli nakit cezasına dönüştürülerek, maaş 883 lira 33 kuruş şekilde 24 eşit taksitte ödenmesi kararlaştırıldı.

Hazırlanan bilirkişi raporunda öldürücü elektriğin koruma önlemi alınmadan duvara montaj edildiği belirlendi. Yine raporda elektrik direği ile duvar arasındaki bağlantı noktasındaki kapağın açık halde ve korunmasız bulunduğu bunun da kaçak akıma yol açtığı anlatım edildi.

Verilen karar ile yıkılan ailenin daha öncelikle de Milli Eğitim Müdürlüğü’ne açtığı tazminat davasında müdürlüğün verdiği savunmada, “Yunus ölmese de ailesine maddi ve manevi katkıda bulunamazdı” ifadesi yer almıştı. Yunus Eser’in avukatı Şahin Antakyalıoğlu, verilen kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar