İşiniz, dişinizi kaybettirebilir!

Diş Hekimi Göknur Gözen, bazı mesleklerin dişeti hastalıklarına yol açabileceğini söyledi. Gözen, nefesli müzik aleti çalanların, fırıncıların, marangoz ve kunduracıların bu riskle karşı karşıya olduğunu aktardı. Diş Hekimi Göknur...

Google Haberlere Abone ol
İşiniz, dişinizi kaybettirebilir!

Diş Hekimi Göknur Gözen, bazı mesleklerin dişeti hastalıklarına yol açabileceğini söyledi. Gözen, nefesli müzik aleti çalanların, fırıncıların, marangoz ve kunduracıların bu riskle karşı karşıya olduğunu aktardı.

Diş Hekimi Göknur Gözen, bazı meslekler ve diş hastalıkları arasındaki ilişkiye yönelik bilgi verdi. Kişilerin icra ettikleri mesleklerin şeklinin dişlerde olumsuz etkilere neden olabileceğine vurgu yapan Gözen, dişeti hastalıklarının oluşmasında en önemli etkenlerden birisinin ağız kuruluğu olduğunu belirtti.

Gözen, "Nefesli müzik aleti çalan müzisyenlerin dişlerinin ve dudaklarının sürekli aralık olması; marangoz ve kunduracıların dişlerinin arasında çivi gibi malzemeler bulundurması; fırın ve ateşli ocak karşısında çalışan kişilerin sıcak karşısında ağızlarının kuruması dişetlerini olumsuz etkiliyor." İfadelerini kullandı. Gözen, işin stres ve yoğunluk seviyesinin de ağız sağlığına etki edebildiğini kaydetti.

‘STRESLİ İŞLER, SAĞLIKSIZ DİŞLERE NEDEN OLUYOR’

Göknur Gözen, stresli iş ortamlarının da diş ve dişetlerine olumsuz etkileri olduğundan bahsetti. Özellikle son yıllarda birçok hastalığın stres nedeniyle ortaya çıktığını hatırlatan Gözen, psikosomatik durumlar oluştuğunda, heyecanda ve sinir halinde insanın fark etmeden dişlerini sıktığını belirtti.

Yoğun çalışma ortamlarında geçiştirilen öğünlerin de diş ve dişetlerinde sorunlara yol açabildiğini vurgulayan Göknur Gözen, "Çalışmam gerekiyor diyerek beslenmenizi geciktirmeyin." uyarısında bulundu.

CİHAN

Yorumlar