İsimleri listeden silinen seçmenler adliyeye yürüdü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Karakavuz köyünde isimlerinin seçmen listesinden silindiğini iddia eden yaklaşık 80 kişi, adliye binasına yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
İsimleri listeden silinen seçmenler adliyeye yürüdü

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Karakavuz köyünde isimlerinin seçmen listesinden silindiğini iddia eden yaklaşık 80 kişi, adliye binasına yürüdü. Seçim kurulu hakimi ile görüşen köylüler, dilekçelerini hakime verdikten sonra tepkilerini göstermek amacıyla açıklama yaptı.

Ereğli'ye bağlı Karakavuz köyünde askı süresinde isimlerinin asıldığı ve 403 olan seçmen listesinin adres değişikliği başvurusu yapılmadığı halde 321 sayısına düşmesine tepki gösteren köylüler, ellerinde dilekçelerle adliye binasına yürüdü. Ereğli’deki bir çay bahçesinde toplanan köylüler, ilçe seçim kuruluna itiraz dilekçesi yazdı. Beşerli gruplar halinde adliye binasına giren ve dilekçelerini seçim kurulu hakimine veren köylüler, seçmen sayısının neden düşürüldüğü sorusuna cevap aradı.

Dilekçelerini hakime veren ve adliye önünde toplanan köylüler adına açıklamada bulunan Bilgin İlik, askı süresinde 403 olan seçmen sayısının 321’e düşürüldüğünü, seçmen sayısının neden düşürüldüğünü öğrenmek için adliyeye geldiklerini söyledi. İlik, “Bu durumun altında yatan nedenleri öğrenmek istiyoruz. Bu durumun art niyetle yapılıp yapılmadığını öğrenmek ve oylarımızın eski listede yerini almasını istiyoruz. Burada taraflı davranıldığını düşünüyoruz. Bu durumun aydınlatılmasını istiyoruz. 23.01.2014 akşamına kadar bu kişiler oylarını başka yere almak için itiraz etmemişlerdir. 23’üne kadar bu kişiler Karakavuz köyünde görünmekteydi." dedi. Adliye önündeki kalabalık yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar