Işık: Oy pusulaları sandığa giren kediler tarafından çalınmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili ve belediye başkan adayı Prof. Dr.

Google Haberlere Abone ol
Işık: Oy pusulaları sandığa giren kediler tarafından çalınmıştır

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili ve belediye başkan adayı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Merkez İlçe Seçim Kurulu'na verilen dilekçelerin incelenmesinin ardından, 35 sandıktaki 62 oy pusulasının kaybolduğunu belirtti. Işık, “35 sandıktaki 860 geçersiz oy pusulasının neden geçersiz olduğu tespit edilememiş, daha kötüsü bu 860 oy pusulasının 62 adedi kaybolmuş yani sandığa giren kediler tarafından çalınmıştır.” dedi.

Merkez İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itirazın ardından İl Seçim Kurulu'na dilekçeler teslim edildi. Yapılan çalışmalara destek vermek üzere Kütahya’ya gelen MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu’nun da aralarında bulunduğu grup, adliye binası önünde basın açıklamasında bulundu. ‘Dik dur eğilme bozkurtların seninle’ sloganı atan partililere hitap eden Alim Işık, “Cenabı Allah’ın önünde eğiliriz, başka yerde eğilmeyiz, merak etmeyin. Oy çokluğu ile sadece 20 ve üzerinde geçersiz oy bulunan sandıkların gözden geçirilmesi yönünde, toplam 42 sandık olmasına rağmen 35 sandıktaki geçersiz oylar incelenmiş ve bunun üzerine bir karara varılmıştır. 35 sandıktaki 860 geçersiz oy pusulasının neden geçersiz olduğu tespit edilememiş, daha kötüsü bu 860 oy pusulasının 62 adedi kaybolmuş yani sandığa giren kediler tarafından çalınmıştır.” diye konuştu.

“ASKERDE OLAN BAZI SEÇMENLERİN OY KULLANDIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR”

Kent merkezinde 140 bine yakın seçmenin oy kullandığını belirten Işık, “Toplama yansıttığınız zaman 140 bin dolayındaki oya bu rakamlar intikal ettirildiğinde, 11 bin dolayında oy pusulasının kayıp olduğu tahmin edilmektedir. Birleştirme tutanakları ile sandık sonuç tutanakları arasında büyük oy farkları tespit edilmiştir.” şeklindeki konuştu.

Yani MHP’ye verilen oyların sisteme girilmediği ya da yapılan itirazlar sonrasında sonradan girildiğini ifade eden Işık, oy pusulalarının seçmenlere verilmediğinin tespit edildiğini ifade etti. Alim Işık, şöyle devam etti: "Bu, doğrudan seçimin iptali gerekçesidir. Başka önemli bir bulgumuz, seçmenlere arkalarında mühür bulunmayan oy pusulaları ile oy kullandırıldığına dair itirazımız incelenmiş ve geçersiz oy pusulalarının tasnif edilemediği gerçeğinin yanında bu iddiamız da doğru bulunmuştur. Sebebi, İlçe Seçim Kurulu'ndaki üyelerden ikisinin devlet memuru olması nedeniyle üzerlerindeki çok ciddi iktidar partisi baskısıdır. Seçmenlere arka tarafından mühür bulunmayan oy pusulaları bulunurken, mühürlenmemiş oy çuvalları da tespit edilmiştir. Bunun neden mühürlenmediği belirtilememiştir. Bu durum, çuvalların değiştirildiği kanaatini uyandırmıştır. Askerde olan bazı seçmenlerin oy kullandığı tespit edilmiştir. Vermiş olduğumuz dilekçede tespit edildiği gibi bazı MHP’ye verilen oy pusulaları, oyların kullanıldığı okullarda sonradan bulunmuştur. Daha sonra tutanakla getirilen ve teslim edilen oy pusulaları maalesef değerlendirmeye alınmamıştır.”

"SEÇİMİN SONUCUNU DEĞİŞTİRECEK SONUÇ ORTAYA ÇIKABİLİR"

İl Seçim Kurulu'na verilen dilekçe için desteğe gelen MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, çuvalların mühürlü olmadığını belirtti. Halaçoğlu, şöyle devam etti: “Çuvallar mühürlü değil, birtakım geçersiz oy pusulaları sayılanlar içerisinde yok, kayıp ve hepsi sayılmıyor. Kaldı ki 11 bine yakın geçersiz oy pusulası incelendiğinde seçimin sonucunu değiştirecek bir durum ortaya çıkabilecek. Böyle bir durumda halkın rahat etmesi için kamuoyunun rahat edebilmesi için hukuka olan güveni artırmak için insanların birbirleriyle rekabete girmemeleri için aslında bunun hiç çekinmeden hemen yapılması gerekir. Ama korkuyorsanız, tıpkı yolsuzluklarda olduğu gibi saklamaya çalışırsınız, kanunlar çıkartırsınız. Dün Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı Saffet Sancaklı Bey aradı. Dedi ki benim seçim bölgemde tam 117 bin kişi o bölgede değilken, muhtarlıkta kaydı bulunmazken, orada oy kullandı. Gösterildikleri evde ikametgahları olmamasına rağmen 117 bin kişi diyor. Bakınız, diyelim ki bunlar misafir geldi, 117 bin kişi misafir gelmez, kaldı ki 117 bin kişi o bölgedeki seçimin kaderini değiştirir. Taşıma sistem yapabilirsiniz, bu da seçime, demokrasiye aykırıdır.”

“HER TÜRLÜ TEHDİT, ŞANTAJ, BASKI UYGULANIYOR”

MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural ise "Sizleri pazarlarda ıspanak fiyatına satılan demokrasiye değil, Hak yoluna, hakikat yoluna çağırıyor demişti. Bugün de burada bu milletin hakkını hukukunu takip eden, adalet arayan sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Biz sadece bu milletin hakkını hukukunu korumak için buradayız. Kütahya’nın sandığa tecelli eden iradesinin peşindeyiz. Bu bakımdan haklı olduğumuz iddialar vardır. Türkiye’nin her yerinde maalesef seçime girerken her türlü tehdit şantaj baskı uygulanıyor. Alo Fatihler, Alo Mustafa hatları, yandaş medyası, candaş medyası, havuz medyası, hepsi beraber birlikte ama biz sadece milletimize inandık, milletimize güvendik, o bakımdan mücadelemiz milli bir mücadele oldu. Emeklerinize, fedakarlıklarınıza gerçekten teşekkür ediyoruz. Biz demokrasiyi, adaleti ve hukuku ararken, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan olmayacağız. Bugün bu yüzden haklı bir mücadele sürdürüyoruz.” dedi.


CİHAN

Yorumlar