Işık, iş adamlarıyla bir araya geldi

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Muş Şube Başkanlığı’nda iş adamları ile bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Işık, iş adamlarıyla bir araya geldi

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Muş Şube Başkanlığı’nda iş adamları ile bir araya geldi.

TÜMSİAD’ın binasında düzenlenen toplantıya katılan AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ile Belediye başkan adayı Feyat Asya, çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. Yoğun bir kalabalık üyeleriyle misafirlerini karşılayan TÜMSİAD Muş Şube Başkanı Murat Meriç, Işık ve Asya’ya tablo takdim etti.

Toplantıda açılış konuşması yapan Başkan Meriç, çeşitli kurum ve STK’lar ile işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti. Meriç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Muş’un böyle bir derneğe ihtiyacı olduğundan yola çıktık ve bugün bu noktaya geldik. TÜMSİAD Muş şubesi olarak 300’ün üzerinde üyeye ulaştık. Ekonomik olarak Muş’a neler yapabilirizin yanı sıra yatırım alanında yürüteceğimiz faaliyetleri istişare ederek ortak noktada fikir birliklerine varıyoruz. Birtakım şeylerin fayda sağlayacak boyutta olabilmesi için herkes üzerine düşeni layıkıyla yerine getirebilmeli. Yatırımcıyı destekleyen anlayışların hakim olduğu bir yönetim sistemi diliyoruz. Bunun oluşumunda da en büyük etkenin siyaset olduğunu biliyoruz. Şuna özellikle vurgu yapmak istiyorum. Çalışmalarımız kapsamında şimdiye kadar TÜMSİAD Muş şubesi çatısı altında küçülen bir sektörümüz olmadı. Bu da bize ayrı bir haz veriyor. Muş’un kalkınması ve gelişmesi için bizler üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirdik. Getirmeye de devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Muş’ta gelişime yön veren ve her türlü oluşum ve gelişim noktasında Muş için elimizi taşın altına koymaya hazırız.”

AK Parti Muş Belediye başkan adayı Feyat Asya çalışmalarını sürdürüyor. Asya, Muş’ta AK Parti ile birlikte sosyal belediyecilik dönemini yeniden başlatacaklarını söyledi. Belediye yönetimine özellikle sosyal alanlarda planlama ve düzenleme işlevi yükleyen bir modeli esas alacaklarını ifade eden Asya, "Türkiye'de sosyal devleti tesis eden AK Parti, yerel yönetimlerde de sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ediyor. Muş’ta sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket edecek, sosyal dayanışma ve entegrasyonu tesis edeceğiz." dedi. Asya, Muş’un çehresini değiştirmek için yola çıktıklarını belirtti. Muş’ta yapılacak birçok iş olduğunun altını çizen Asya, göreve geldikleri takdirde uygulayacakları yönetim anlayışı ile ilgili bilgiler verdi.

AK Parti Muş Milletvekili Faruk Işık ise “Yerel yönetimlerin sosyal fonksiyonlarının önemli bir bölümü sivil toplum kuruluşları ve kitle örgütleriyle birlikte gerçekleştirilmesi gereken etkinliklerdir. Bizim tarihi geleneğimizde vakıfların, gelişmiş demokratik ülkelerde ise sivil toplum kuruluşlarının öncülük ettikleri sosyal hizmetlerin Türkiye'nin bugünkü şartlarında devlet ve STK'lar arasında yerel yönetimlerin bir ara mekanizma olarak yönlendirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmalıdır. Sosyal ve kültürel etkinliklerin sivil inisiyatifler ve toplumsal grupların katılımıyla gerçekleştirilmesi hizmetlerin halk tarafından sahiplenilmesi açısından da önem taşımaktadır. Biz Muş’ta sivil toplum kuruluşları ile ortak çalışmalar yapacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar