Işık Dershaneleri'nin ilk adım sınavı büyük ilgi gördü

Adana Işık Dershaneleri’nin yaptığı ilk adım sınavı yoğun katılımla gerçekleşti.

Google Haberlere Abone ol
Işık Dershaneleri'nin ilk adım sınavı büyük ilgi gördü

Adana Işık Dershaneleri’nin yaptığı ilk adım sınavı yoğun katılımla gerçekleşti. Dershanelerin kapatılacağı söylentisi altında yapılan sınava öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Öğrenciler gelecek yıl dershaneye giderken hem ücret indiriminden faydalanmak hem de diğer öğrenciler arasındaki seviyesini görebilmek için sınava akın etti. Öğrenciler sınavda ter dökerken, dışarıda ise aileleri heyecanlı dakikalar yaşadı.

Işık Dershaneleri Genel Müdürü Mehmet Seyman, il genelinde öğrencilerin seviyelerini belirlemek ve öğrencilerin indirim alabilmeleri için ilk adım sınavı gerçekleştirdiklerini söyledi. 3-4-5 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilen sınava 3, 4, 5, 6, 7 ve 9, 10 ile 11. sınıf öğrencilerinin katıldığının altını çizen Seyman, “Işık Dershaneleri her yıl bu tarihlerde ‘indirimli’ öğrenim görmek isteyenler için sınav yaparak öğrencileri kampanyaya dahil etmek istiyor. Bu sınavla birlikte avantajlı erken kayıt dönemimiz başladı. Adana’nın en geniş katılımlı sınavına SBS ve YGS-LYS grubunda müracaat edenlerin yüzde 90’ı katıldı.” dedi.

Ülkede eğitim sisteminin sık sık değiştiğini vurgulayan Genel Müdür Seyman, “Son on yılda liselere giriş sınav sistemi dört kere değişmiştir. Liseler LGS, OKS, SBS-1 (Tek yıl) ve SBS-2 (Üç yıl) ünvanlı sınavlarla öğrenci almıştır. 4+4+4 eğitim sistemine ise henüz yeni geçildi. Her yeni sistem gibi bunun da eksiklikleri zaman içinde görülecek ve yeni değişiklikler yapılacaktır. Ülkemizde bir üst okula geçerken öğrenciler seçilerek yerleştirilmektedir. 1. eleme Ortaokul sonu liseye yerleştirme (SBS), 2. eleme Lise sonu üniversiteye yerleştirme (YGS ve LYS), 3. eleme KPSS ile üniversite sonunda işe yerleştirme sınavıdır. Ortaokulda iyi eğitim alarak sınavla (TEOG) iyi bir liseye yerleşen öğrenci üniversiteyi kazanacak, üniversitede başarılı olan KPSS'de iyi puan alarak bir işe yerleştirilecektir. Bu seçmenin sebebi mezun olan herkesin istediği işe yerleştirilememesinden kaynaklanmaktadır. Vasıflı ve başarılı öğrenciler iş bulabilirken, bu problem çözülmeden sınav sistemlerinin kaldırılmasının düşünülmesi toplumda kayırma, rüşvet gibi değişik kargaşalara sebebiyet verecektir. Bunun için ülkemizde öğrenciler eğitim hayatı boyunca kendilerini mutlaka iyi yetiştirmeleri ve önündeki sınavlara iyi hazırlanması gerekiyor.” diye konuştu.

Öğrencilerin akranları arasında bir adım önde olmasının onun gelecekteki iş hayatını etkileyeceğini vurgulayan Seyman, “Okulların eğitim kalitesi düzeltilmeden eğitime destek ihtiyacı bitmeyecektir. Dershaneye gerek yok düşüncesi ile hareket etmek çocukların boş yetişmesine sebep olacak ve zararı ileride görülecektir. Bugün okullarımızın standartları yükseltilmeden dershaneye ihtiyaç bitmeyecektir.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar