Işık Ahşap çalışanlarından Gazze ve Türkmenlere yardım kampanyası

Gaziantep'te faaliyet gösteren Işık Ahşap fabrika çalışanları, Filistinliler ve Türkmenler için yardım kampanyası başlattı. Ramazan’da yaşanan faciaya sessiz kalmayan fabrika çalışanları, toplanan yardımları Kimse Yok Mu aracılığıyla...

Google Haberlere Abone ol
Işık Ahşap çalışanlarından Gazze ve Türkmenlere yardım kampanyası

Gaziantep'te faaliyet gösteren Işık Ahşap fabrika çalışanları, Filistinliler ve Türkmenler için yardım kampanyası başlattı. Ramazan’da yaşanan faciaya sessiz kalmayan fabrika çalışanları, toplanan yardımları Kimse Yok Mu aracılığıyla ihtiyaç sahipleri vatandaşlarla ulaştırılacak. Kampanyayı organize eden Eda Kaya, “Irak’taki Türkmenlerin durumu, Gazze’deki Müslümanların durumu yürekleri acıtıyor. Sıcak yaz günlerinde açlık ve susuzluğun ne demek olduğunu hissettiğimiz bu kutlu zaman diliminde mağdurlar, mazlumların durumunu düşününce her şey boğazıma düğümleniyor.” dedi.

Fabrika çalışanlarından Afgan göçmeni Mehmet Yusuf Şimşek, “Yokluğu, zulmü, sahipsizliği en iyi ben bilirim. Bizde yaşadık benzer olayları. Gün ihtiyacı olana sahip çıkma günü. Konuşmanın ötesinde bir şeyler ortaya koymak lazım.” diye konuştu.

Işık Ahşap Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yaşar’da kampanyayı öğrenince çok duygulandığını, çalışanları ile gurur duyduğunu söyledi. Yaşar, “Umarım bu adım başkalarına örnek olur. Bu yardımlar ve sosyal sorumluluk duygusu artarak devam eder. Bu yaklaşımların çözemeyeceği problem, deva olmayacağı derman yoktur.” ifadelerine yer verdi.

Toplanan yardımlar Kimse Yokmu Derneği’nin Bölge Temsilcisi Fevzi Çakmak’a makbuz karşılığı teslim edilerek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. CİHAN

Yorumlar